Ulusal kapatılsın diyen RTÜK üyelerinin sicili

Ulusal Kanal'ın kapatılması girişiminin arkasından üyelikleri tartışmalı olan iki kurul üyesi çıktı. O üyelerden biri, irticai faaliyetleri nedeniyle üniversiteden atılan Hamit Ersoy. Diğeri ise görevinden alınmasına rağmen, aynı göreve vekaleten atanan Değerlendirme ve İzleme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk.

Abone ol

RTÜK'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç böyle dedi ancak RTÜK, 19 Eylül tarihinde Ulusal Kanal'ı kapatmayı görüştü. Bu toplantıda Ulusal Kanal'ın kapatılmasını isteyen RTÜK üyesi Hamit Ersoy'un kurumdaki görevi tartışma konusu oldu.

Ulusal Kanal'ın Davut Dursun'un önüne koyduğu RTÜK dosyasında, Ersoy'un 28 Şubat döneminde irtica nedeniyle çalıştığı üniversiteden atıldığı bilgisi yer aldı. Hamit Ersoy, RTÜK'ün parasıyla toplantı adı altında hacca gitti. Hamit Ersoy'un yurdışı gezilerdeki aşırı masrafları Sayıştay'ın da dikkatini çekti.

Ulusal Kanal'ın kapatılmasını isteyen bir diğer isim de RTÜK Değerlendirme ve İzleme Dairesi Başkan Vekili Nurullah Öztürk... Mahkeme kararıyla daire başkanlığından alınan Öztürk, RTÜK tarafından aynı kurumun başkan vekilliğine atandı.

ulusalkanal.com.tr

İşçilerin kıdem isyanı Gündem Paket paket tahliye Gündem Su nasıl yönetilir? Gündem “Sesiz çığlık“ eyleminde bu hafta Gündem