Yaşadığı kente güzellik katıyor

Adıyaman'da yaşayan resim öğretmeni Ziyaettin Dokumacı, kentin tarihi ve turistik zenginliklerini duvarlara resmederek kente güzellik katıyor. Dokumacı'nın gönüllü olarak başlattığı çalışmaları arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı ile tarihi Cendere Köprüsü de var.

Abone ol

Bir elinde fırçası diğer elinde boyaları... Kentin tarihi ve turistik zenginliklerini duvarlara resmederek kente güzellik katıyor.

Resim öğretmeni Ziyaettin Dokumacı, Adıyaman'da yaşıyor. Kentin güzelleşmesine katkı sağlamak turistlerin dikkatini çekmek amacıyla çalışma başlatmaya karar verdi.

Belediye yetkilileriyle irtibata geçti. Yetkililer, Dokumacı'ya gerekli malzemeleri temin edip, yanına da yardımcı olması amacıyla bir personel tahsis etti. Dokumacı çalışmalarına başladı.

Dokumacı, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı ile yaklaşık 1800 yıllık geçmişe sahip olan Cendere Köprüsünü de uygun bulduğu yerlere resmetti.

Bu çalışmayı Dokumacı, gönüllü olarak yapıyor. Bir yandan kenti güzelleştirirken bir yandan da kültür varlıklarını tanıtmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kanun sanatçısı Ahmet Baran ''90-60-90'' adlı programda konser verdi Kültür Sanat Türk Armoni Yıldızları ve Azerin’den muhteşem performans: Can Azerbaycan Kültür Sanat Antalya Devlet Opera ve Balesi ''Nefesli Serenatlar'' konseri verdi Kültür Sanat 1500 yıl aradan sonra ilk oyun Kültür Sanat