Putin'den Erdoğan'a telefon

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı referandumdan iki gün sonra arayarak tebrik etti. Görüşmede Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler de ele alındı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki heyet, yaş meyve ve sebze ithalatı ile Türk işçi çalıştırılmasına yönelik yasakların kaldırılması talebiyle Rusya'ya gitti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a referandumun ardından bir tebrik telefonu da Rusya'dan geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti.

Görüşmede, Suriye'de ateşkesin tahkimi için birlikte çalışmanın önemi vurgulandı. Bunun yanı sıra ikili ilişkileri normalleştirmeye yönelik çabaların hızlandırması da masaya yatırıldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki bir heyet ise Putin-Erdoğan görüşmesinin yapıldığı saatlerde Rusya'daydı. Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaş meyve ve sebze ithalatı ile Türk işçi çalıştırılmasına yönelik yasakların kaldırılması için Rus yetkililerle bir araya gelindi.

Aralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de bulunduğu Türk heyeti, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich başkanlığındaki heyetle Moskova'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Mehmet Şimşek, toplantı sonrasında twitter üzerinden toplantıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Toplantının verimli geçtiğini kaydeden Şimşek, "Tüm sorunları görüştük. Mayıs başında tekrar görüşüp, hızla çözüm üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanlığı'ndan başsağlığı mesajı Gündem Doğu Perinçek'ten önemli açıklamalar Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum değerlendirmesi Gündem Vatandaşlar seçimin meşru olmadığını düşünüyor Gündem