İzmir'de 'paralel yapı' operasyonu düzenlendi

F tipi örgüte yönelik bir çok ilde operasyonlar düzenlendi. İzmir'de yapılan operasyonda Merkez Valisi Ahmet Pek gözaltına alındı. Zonguldak ve Balıkesir'de yapılan operasyonlarda da F tipi örgüte finansman desteği sağlayan okul, yurt ve derneklere baskınlar yapıldı

Abone ol

Bir çok ilde F tipi örgüte operasyon düzenlendi.

İzmirde yapılan operasyonda Merkez Valisi Ahmet Pek ve çok sayıda emniyet müdürü gözaltına alındı.

1995–2001 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde üst düzey görevler alan Ahmet Pek'in yanı sıra emniyet müdürleri Mustafa Çankal, Hüseyin Başak ve Hüseyin Putur'un da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında gözaltı ve yakalama işlemi uyguladı.

Daha önce Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunan Pek, "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında geçen Şubat ayında tutuklanmış aynı soruşturma kapsamında bir süre önce tahliye edilmişti.

Zonguldak'ta da F tipi örgüte yapılan operasyonda 14 iş adamı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda belgeler, bilgisayarlar, flash bellekler ve hard disklere el konuldu.

Ayrıca bölgede bulunan bir maden şirketine de kayyum atandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde de, F tipi örgüte finansman desteği sağladığı iddiasıyla Ertuna Özel Eğitim Şirketi ile Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde arama yapıldı.

Yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dökümana el koyuldu.

ulusalkanal.com.tr

Halit Dumankaya serbest bırakıldı Gündem Halit Dumankaya serbest bırakıldı Gündem Zonguldak'ta FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 14 iş adamı gözaltına alındı Gündem Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 15 kişi tutuklandı Gündem