CHP'li milletvekilleri, HDP mitingine katıldı

İstanbul Kartal'da, Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen miting, HDP şovuna dönüştü. Daha önce mitinge katılacağını açıklayan CHP, son anda çekilme kararı aldı. Ancak buna rağmen bazı CHP Milletvekilleri HDP mitingine katıldı. Öcalan'ın lehine sloganların atıldığı mitingde, HDP'nin artık Meclis çalışmalarına katılacağı da duyuruldu.

Abone ol

PKK'ya yapılan operasyona karşı HDP, İstanbul Kartal'da miting yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi tarafından "Teslim olmayacağız" sloganı ile yapılan mitigin merkezinde HDP yer aldı.

Günler öncesinden mitinge çağrı yaparak tepkilerin odağı olan CHP, son bir saat kala mitinge katılmama kararı aldı. Ancak, bazı CHP İstanbul milletvekillerinin çekilme kararına rağmen mitige katılması dikkat çekti.

Kararı 220 bin üyesine cep telefonu mesaj ile duyuran CHP, çekilme kararına gerekçe olarak, "alanın provokasyona açık bir ortamı oluşturulmasını" gösterdi.

Halk TV yayınına telefon ile bağlanan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Parti üst yönetimi olarak biz katılmıyoruz, ama katılacak üyelerimiz olabilir, bu da doğaldır" şeklinde konuştu.

Miting sırasında geniş güvenlik önlemi alındı. Alana girenler didik didik arandı.

Mitinge, KESK, Tabibler Odası ve bazı siyasal partiler de destek verdi. Alanda sık sık, "Kürdistan Faşimze mezar olacak" sloganı atıldı. Konuşmalar sırasında tutuklanan HDP'lilerin fotoğrafları taşındı.

Terör örgütü PKK yandaşlarının "PKK halktır, halk burada" sloganı ise ortak mitingde HDP'ye uyarlandı.

Kürsüde konuşma yapan HDP İstanbul Eş Başkanı Doğan Erbaş, HDP'nin parlamento çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Ardından yapılan konuşmalarda da, terör örgütü PKK propagandası yaptıkları için tutuklanan HDP'liler için destek mesajları verildi.

ulusalkanal.com.tr

TRT'den Cumhurbaşkanı Erdoğan iddialarına dair açıklama Gündem İstanbullular son gününde kitap fuarına akın etti Gündem Fransa'da PKK'lı teröristler, mitinge katılanlara saldırdı: Yaralılar var Gündem Kadıköy'de olağanüstü tedbirler alındı Gündem