110 milletvekili çıkmadı!
AKP-PKK ortaklığında hazırlanan ve CHP'nin destek verdiği açılım yasalarının iptali için Anayasa Mahkemesine başvuru süresi doldu. CHP 60 günlük süre içinde bazı milletvekillerinin "Anayasa Mahkemesi’ne itiraz başvuru" taleplerini dikkate almadı. Yasaya karşı açıklama yapan MHP de iptal başvurusu için hiç bir girişimde bulunmadı.
PKK'yı yasallaştıran açılım yasasının iptali için Anayasa Mahkemesine itiraz süresi doldu. AKP, PKK ve CHP'nin el birliği ile Meclis'ten geçirdiği yasalarla, PKK yasal zemine oturtulmuş oldu.
PKK’yı meşrulaştıran bölünme yasaları adalet komisyonunda görüşülürken, CHP’li komisyon üyelerinin tepkisiyle karşılaştı. Ancak CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, basının karşısına geçerek kendi komisyon üyelerinin tersi açıklama yaptı.
Yasa genel kurul aşamasına geldiğinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çoğu milletvekili tasarının yasalaşmasına onay verdi. Ve yasa onaylandı.
"Ret" oyu kullanan bazı CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne itiraz için harekete geçti. İptal dilekçesi hazırlandı ve CHP Grup Başkan Vekilliğine sunuldu. İptal başvurusu için, 110 milletvekilinin imzası gerekliydi.
Ancak, başvuru talepleri CHP yönetimince kabul edilmedi.
MHP ise açılım yasalarına karşı açıklama yapmanın ötesine geçemedi.
Böylece, bölünme sürecinde PKK'yı yasal zemine taşıyan ve görüşmelere meşru kılıf giydiren yasalar el birliği ile kabul edilmiş oldu.
ulusalkanal.com.tr