Zam pazarlığında KESK üyelerine polis müdahalesi

Memurla hükümet arasında zam pazarlığı bugün başladı. Müzakereler başlamadan tartışmalar baş gösterdi. Görüşmelerin yapıldığı bakanlığın dışında taleplerini duyurmak isteyen KESK üyelerine polis müdahale etti, İçeride de durum farklı değildi, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri arasında oturma düzeni sebebiyle tartışma yaşandı. Yaklaşık 5 milyon memur da bu toplantılardan çıkacak kararı bekliyor.

Abone ol

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı bugün başlayan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde.

Toplantının saat 11:00’de Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılması planlanıyordu ancak o saatlerde hem içeride hem de dışarıda gerginlik yaşandı.

Dışarıda taleplerine haykırmak isteyen KESK’li üyelere polis müdahale etti. KESK Başkanı Lami Özgen müdahale sırasında kendine biber gazı sıkıldığını söyleyerek toplantı salonunda tepki gösterdi.

Dışarıda bunlar yaşanırken içeride de durum farklı değildi. Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen üyeleri arasında oturma krizi yaşandı.

Tüm bu yaşananların gölgesinde 45 dakikalık gecikmeli başladı toplantı.

Masada hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın başkanlığındaki Kamu İşveren Heyeti temsil ediyor. Memurları ise 15 kişilik Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti temsil ediyor. Heyetin başkanlığını ise en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur -Sen yürütüyor. Türkiye Kamu-Sen ve KESK de masada bulunan diğer konfederasyonlar.

Konfederasyonların ortak talebi 2014-2015 yıllarında yaşanan kayıpların giderilmesi ve 4/C li çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması.

Memur-Sen, 2016’da 8+8 olmak üzere toplam yüzde 16 zam yapılmasını talep ediyor. 2017yılında ise 7+7 zam talep ediyor.

Türkiye Kamu-Sen, hükümetten 2016 yılında toplam maaş artış talebi telafi zammı, büyüme ve refah payı dahil olmak üzere yüzde 22, taban aylığa seyyanen net 100 lira, 2017 için toplam yüzde 20 ve taban aylığa seyyanen net 150 lira zam istiyor.

KESK, yüzde 25 zam ve en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya yükseltilmesini talep ediyor. KESK’in talepleri arasında anadilde kamu hizmeti de yer alıyor.

Her konfederasyon farklı zam oranı isterken hükümetin pazarlığı yüzde 3+3’ten açması bekleniyor.

Bugün başlayan görüşmelerde uzlaşma sağlanamazsa kamu görevlileri hakem heyeti devreye girecek.

ulusalkanal.com.tr

Cebe bir darbe daha mı? Yurt dışında alınan telefon harçları 600 TL... Ekonomi ABD ile Türkiye anlaştı Ekonomi Faciada işçiler dinlendi Ekonomi 5 milyon memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberde! Ekonomi