Mansur Yavaş'a saldırı

İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir toplantıya katılan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve ekibi saldırıya uğradı. Saldırganların “En büyük başkan Melih başkan” sloganları attıkları belirtildi.

Abone ol

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve ekibi, bugün İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin düzenlediği toplantıya katıldı.

Yavaş’ın toplantıda konuşma yapacağı sırada 50-60 kişilik bir grup Yavaş ve ekibine saldırıda bulundu. Saldırganların AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in koruma ekibinde bulunan boksör ve güreşçilerin olduğu iddia edilirken grubun “En büyük başkan Melih başkan” sloganları attıkları belirtildi.

CHP Ankara İl Başkanlığı olayla ilgili açıklaması şöyle:

“Bugün 12.00de İvedik Organize Sanayii Fora İş Merkezi’nde CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaş’ın ve örgütümüzün İvedik Organize esnafı ile yapmış olduğu toplantıya AKPli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Melih Gökçek’in gönderdiği boksör ekibi tarafından saldırı düzenlenmiştir. ‘Ülkücüyüz’ diyerek toplantıya katılan akabinde sallamalar ve silah çıkarıp toplantıya katılan esnafın, örgütümüzün, gönüllülerimizin üzerine saldıran 50-60 kişilik grup ‘en büyük başkan Melih başkan’ sloganları atarak küfürler ederek hem insanları yaralamış hem de binaya ve araçlarımıza zarar vermiştir

Toplantıdan 5 dakika önce İl Başkanlığımıza gelen provokasyon ihbarı gerçekleşmiş ancak önlem alma fırsatı maalesef olmamıştır. Aralarında bilinci kapalı bir gencimizin de olduğu yaralıları hastaneye sevk ettik.

Melih Gökçek ve yandaşları tarafından açıkça bilinsin ki 30 Mart günü Ankara’dan arkanıza bile bakmadan kaçacaksınız! Bu halk sizi kovacak!Elinde bugün İvedik Organize’deki saldırıya ilişkin görüntü olanlar lütfen bize ulaştırsın suç duyurusunda bulunulacaktır…

Salona gelirken orada provakatörlerin olduğundan haberdar olduklarını belirten Yavaş,

“Ben bunlara pabuç mu bırakacağım, bunlardan mı korkacağım. Onları buraya gönderen ağa babalarından korkmadım ki bunlardan korkacağım. Kolay değil 20 yıllık bir imparatorluk bitiyor. Böyle şeyler olacak. Ayın 31’inden sonra inşallah temiz bir yönetim gelecek, bu defterlerin hepsi açılacak ve tek tek tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız. Ben buradan onları gönderenlere rahmetli İsmet İnönü’nün sözüyle sesleniyorum Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur.”

ulusalkanal.com.tr

Yerel seçimlerden halk meclislerine Gündem ''Bu hafta Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek'' Gündem Afiş oldu: Eline dikkat! Gündem Twitter'dan sonra sırada o mu var? Gündem