Emniyet Müdürü hakkında yakalama kararı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Demir daha önce sorgulanmış, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Yakalama kararı, savcılığın itirazı üzerine alındı.

Abone ol

Mahkeme Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir için yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Hrant Dink suikasti soruşturmasında şüpheli olarak sorgulandıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılan Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının itirazı üzerine alındı.

Görüldüğü yerde yakalanacak olan Demir, kararın yüzüne okunmasının ardından da cezaevine konulacak.

Ercan Demir, Gazeteci Dink'in öldürüldüğü dönem Trabzon Emniyeti'nde İstihbarat amiri olarak görev yapıyordu. Halen Cizre Emniyet Müdürü olan Demir'in ilk sorgusu 12 Ocak Pazartesi yapılmıştı.

Ercan Demir, Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolü soruşturmasında polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu'nun ardından tutuklama kararı verilen 3'üncü isim oldu.

Fethullah sicilli polis şefi Ramazan Akyürek ve Silivri Cezaevi'ndeki eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer de soruşturma kapsamında şüpheli olarak sorgulanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

TÜBİTAK'ta sahte diplomalı Başkan Gündem Arabistan’dan devrim çıkar mı? Gündem Kaç-Ak Saray'ın masrafları Başbakanlık'tan! Gündem Sarkisyan'a Çanakkale daveti Gündem