Rekor fiyata ihale edilen araziye iptal davası

İstanbul Maltepe'deki Karayolları arazisinin özelleştirilerek, rekor fiyata ihale edilmesine karşı hukuki mücadele başladı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal davası açan mahalle sakinleri, arazsinin kamunun hizmetinde kullanılması gerektiği belirtildi

Abone ol

İstanbul Maltepe'de bulunan 132 dönümlük kamu arazisinin özelleştirilerek ranta açılmasına yönelik mücadele sürüyor.

Eski Karayolları arazisi olarak da bilinen arazi geçen haziran ayında 3.6 milyar lira satış geliri ve 1.5 milyar lira arsa payı içeren rekor teklifle Tahincioğlu'na ihale edilmişti.

2011 yılından beri kullanılmayan arazinin, bölgedeki son yeşil ve deprem toplanma alanı olduğunu belirten mahalleli, projenin durdurulması için İstanbul bölge İdara Mahkemesi'nde iptal davası açtı.

"Diren Çınar Platformu" çatısı altında birleşen sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinleri, rant odaklı projeye karşı mücadelenin süreceğini kaydetti.

Platform üyeleri, arazinin park olarak düzenlenip yeniden kamuya açılmasını talep ediyor.

Arazi, İstanbul'un ana ulaşım arterlerinden olan E-5 üzerinde yer alıyor. 2011 yılından beri kullanılmayan arazinin imar planları değiştirilerek, yüksek katlı bina ve alışveriş merkezleri inşaa edilmek üzere ihaleye açılmıştı.

Haber: Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

Prof. Dr. Sencer İmer yanıtladı: Gaziantep saldırısının hedefi ne? Gündem Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Antalya'da şehit Kılınç'ın ailesini ziyaret etti Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriye açıklaması Gündem Gökdelen inşaatının imar izni ve yapı ruhsatının yasa dışı olduğu tespit edildi Gündem