Ziya Selçuk, 20 bin ek atama yapılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin ek atama yapılacağını açıkladı. Eğitim gündemine dair konuşan Bakan Selçuk "2020'de toplam 40 bin atama yapılmış olacak" dedi. Selçuk, LGS’ye yönelik düzenlemeler ile sosyal medyada ünlenen 10 yaşındaki Atakan’a ilişkin de açıklamalar yaptı.

Abone ol

Ek atama yapılacağını açıkladı. LGS için “kontenjanlar ayarlandı” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2020’de 20 bin öğretmen atayacağını duyurmuştu. Sendikalarsa hem rakamı eleştirmiş hem atamaların sözleşmeli ve kadrolu yapılmasını istemişti. Bakan Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda ilk atamaya ek olarak 20 bin atama yapılacağını açıkladı.

Bu yıl 1 milyon 600 binin üzerinde öğrenci sınava katılacak. Selçuk, sınavla girilecek okulların kapasiteleriyle ilgili bir artışın olacağına ilişkin soruya da yanıt verdi.

Bakan Selçuk, sosyal medyada 5 ayda 250 kitap okuduğunu söyleyen 10 yaşındaki Atakan Kayalar’a ilişkin de konuştu. Selçuk, konuya pedagojik açıdan bakmak gerektiğini belirtti.

Selçuk, spor, sanat ve bilimle ilgilenen öğrencilere ek avantaj müjdesi de verdi.

ulusal.com.tr

Halep Uluslararası Havalimanı'na ilk yolcu uçağı indi Sağlık MEB'den okullara 'zorbaca içeriğe sahip oyunlara' karşı uyarı Sağlık Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş atama açıklaması Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan karantina altındaki hasta hakkında açıklama Sağlık