Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile istikşafi görüşmeler yakında başlayacak

Erdoğan'ın AB liderleri ile yaptığı zirve sonrası Ankara ve Atina hattında başlayacak görşmeler merak konusu olmuştu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı. İki ülke arasındaki 61. istikşafi görüşmenin İstanbul'da yapılması bekleniyor...

Abone ol

Cumhurbaşkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Micheal ile bir toplantıya katıldı. Toplantı video konferans ile yapıldı.

Üçlü zirvede, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler değerlendirildi, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Erdoğan, diyalog kanallarının canlandırılması noktasındaki mutabakatın nasıl ilerleyeceği konusunda Yunanistan’ın adımlarının önemli olacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin İstanbul'da "yakında" başlayacağı açıklandı. Açıklama ise Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapıldı.

Açıklamada, "Yunanistan ile Türkiye, istikşafi görüşmelerin 61. turunun yakında İstanbul'da yapılması yönünde anlaşmaya vardı" ifadesi kullanıldı.

2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Ancak butarihten sonraki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

ABD'den PYD'ye yeni elbise planı Dünya Hindistan'da bina çöktü: 13 ölü, 11 yaralı Dünya Fransa'da Macron'un partisinin ikinci ismi görevini bıraktı Dünya ABD'den İran Savunma Bakanlığı ve Maduro'ya yaptırım Dünya