Can Dündar'la ilgili önemli iddia: MİT TIR'ları görüntüleri karşılığında fahiş fiyata ev

MİT TIR'ları soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı, 4 şüpheli avukat için gözaltı kararı çıkarıldı. F tipi avukatların MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması karşılığında Can Dündar'a ait bir daireyi fahiş fiyatla satın aldığı iddia edildi.

Abone ol

MİT Tırları soruşturmasında 4 avukat hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 2 avukat gözaltına alınırken 2 avukata henüz ulaşılamadı.

MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili soruşturmada tutuklu Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatının da aralarında olduğu 4 avukat için gözaltı kararı verildi. Soruşturmayı yürüten savcılığın operasyonun görüntülerini yayınlayan Can Dündar ile Tuğgeneral Celepoğlu arasında irtibat belirlediği öne sürüldü.

Polis ekipleri avukatlara ait ofislerde mahkeme kararıyla arama yaptı. Avukatlardan S.A ile B.M.Y'nin gözaltına alındığı, diğer iki avukat F.Ö ve A.T.Ç'yi arama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

F tipi örgüte üye olmakla suçlanan 4 şüpheli avukatın MİT Tırlarına ait görüntülerin yayınlanmasına aracılık ettiği belirtiliyor. Anadolu Ajansı'nın haberindeki iddiaya göre F tipi avukatlar; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ait bir evi, görüntülerinin yayınlanması karşılığında fahiş fiyatla satın aldı.

F tipi avukatların Can Dündar'dan değerinin çok üzerinde bir fiyatla satın aldıkları mülkü ofise çervirdiği belirtildi. Savcılık kaynakları satışı şüpheli bularak soruşturmaya dahil etti. F tipi avukatların Can Dündar'dan yüksek ücretle daire satın almasının, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan MİT Tırları haberiyle ilişkili olduğu öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

TGB'lilerden Cerattepe'ye destek eylemi Gündem Giriş çıkışlar kontrol altına alındı Gündem Aylin Nazlıaka'nın CHP'ye yaptığı itiraz reddedildi Gündem "Medeni Kanun, Türk hukuk sisteminin temelidir" Gündem