Çalışma Bakanı’ndan akıllara zarar açıklama

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, her facia sonrasında olduğu gibi yine kameralar karşısına geçti, "denetimde eksiklik yok" dedi. Facinın sorumluluğu hükümette değilmiş gibi konuşan Çelik, bir kez daha "taşeron köleliktir" dedi, ancak taşeronluğu kaldırmak için Torba Yasa'da hiç bir adım atmadı.

Abone ol

Bakan sıkıntı bulamadı ama 10 işçi hayatını kaybetti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik asansör faciasının ardından ilk kez kameralar karşısına geçti. "İnşaat denetlenmedi" eleştirilerine akıllara zarar bir açıklamayla yanıt verdi.

Çalışma Bakanı asansör kazasında suçlama kabul etmedi, sorumluluğu yine, "maaşını patrondan alan" iş güvenliği uzmanlarına yükledi.

Facianın yaşandığı Torun İnşaat'ta 45 ayrı taşeron firma var. Bakan Çelik buna değindi, her facia sonrasında olduğu gibi yine "taşeron köleliktir" dedi.

Çalışma Bakanı bu sözleri sarfetti ancak Torba Yasa'daki düzenlemeyle, kölelik dediği taşeron sistemini kaldırmadı, aksine yaygınlaştıracak düzenlemeler yaptı. Memurların da taşeron olarak çalışmasının önünü açtı.

ulusalkanal.com.tr

Soma'nın çocukları Darüşşafaka'da okuyacak Ekonomi Bu fotoğraflar delil oluşturuyor! Ekonomi 'Kelle koltukta çalışıyoruz' Ekonomi Türkiye büyüyemedi Ekonomi