MHP'den Bahçeli kararı

Sonuçsuz kalan AKP-CHP görüşmelerinin ardından gözler MHP’ye çevrildi. “Meclis erken seçim kararı alsın” diyen Davutoğlu, MHP’ye kısa süreli koalisyon ve azınlık hükümeti seçeneklerini de sunacak. MHP ise bugün yaptığı olağanüstü MYK toplantısında AKP’den gelecek tüm önerileri masaya yatırdı. Parti kurmayları MHP lideri Devlet Bahçeli’ye tam yetki verdi

Abone ol

AKP-CHP görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından gözler MHP’ye çevrildi.

MHP, AKP’den gelecek olası teklifleri bugün bir saat süren olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele aldı. Parti kurmayları, toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek MHP lideri Devlet Bahçeli’ye tam yetki verdi.

Pazartesi günü yapılacak zirve öncesi MHP üzerindeki baskı artmış durumda. Zira MHP, Türkiye’nin erken seçime Cumhurbaşkanı kararıyla mı yoksa Meclis kararıyla mı gideceği noktasında kilit konuma sahip.

Davutoğlu ise Bahçeli'ye sunacağı teklifleri hazırladı. İki liderin görüşmesinde, koalisyondan çok erken seçim yollarının konuşulması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu'nun ilk olarak Bahçeli'den erken seçim kararının Meclis'ten çıkması için yardım isteyeceği belirtiliyor.

Eğer AKP, MHP’nin de desteğiyle Meclis’ten erken seçim kararı çıkaramazsa siyasetin önündeki durak, "seçim hükümeti" olacak. Cumhurbaşkanı’nın 4 partiye bakanlık vereceği bu formül, Davutoğlu’nun Bahçeli’ye karşı güçlü bir kozu. Zira Bahçeli, HDP ile aynı kabinede yer almak istemiyor.

Davutoğlu’nun Bahçeli’ye “azınlık hükümeti” talebiyle de geleceği konuşuluyor. Ancak MHP, azınlık hükümetine destek vermeme noktasındaki katı tutumunu sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon açıklaması Gündem Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Bırakın ona biz karar verelim Gündem Bu araç bomba yüklü Gündem Emniyet Müdürlüğü'nde bomba paniği Gündem