Türklerin kültür tarihi en erken hangi zaman dilimine uzanıyor?

Türklerin kültür tarihi en erken hangi zaman dilimine uzanıyor? Türklerin ana yurdu neresidir? İşte bu ve daha birçok soruya yanıt veren Prof. Dr. Semih Güneri'nin "Türk-Altay Kuramı" adlı kitabı kitapevlerindeki raflarda yerini aldı. ''Türk-Altay Kuramı'' ile Türk tarihi yeniden yazıldı.

Abone ol

Prof. Dr. Semih Güneri, 22 yıl boyunca Avrasya coğrafyasındaki yürüttüğü çalışmalarını, "Türk-Altay Kuramı" adıyla kitaplaştırdı. Kaynak Yayınları'ndan çıkan kitap erken Türk tarihine arkeolojik belgelerle ışık tutuyor.

Türklerin kültür tarihini arkeolojik belgeler üzerinden Milattan Önce 6. binlere kadar götüren Türk-Altay Kuramı'nda, "Türklerin ana yurdu neresi?" sorusuna da kesin ve net yanıtlar veriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kafkasya Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semih Güneri, "Türk Altay Kuramı" ile "Hint-Avrupa" tezine meydan okuyor.

Türkler ile İskitler arasında etnik bağlantı var mı? Sümerler Türk müydü? Sümercenin, Hatticenin, Hurricenin, Elamcanın, Hiksos dilinin Türkçe ile bağlantıları nelerdir? Türkler Anadolu’ya ne zaman geldiler?. Bu ve daha pek çok sorunun yanıtı 952 sayfalık Türk-Altay Kuramı kitabında yer alıyor.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Liderler nerede oy kullanacak? İşte ayrıntılar Gündem Binali Yıldırım: Millet sizinle mi uğraşacak Gündem Hakkari şehidi uğurlandı Gündem FETÖ'den üyelerine 'peruk' talimatı Gündem