Bulgaristan sınırı kapatıldı: Türk gazeteciler ülkeye alınmıyor

Bulgaristan 26 Mart Pazar günü seçime gidiyor. Ülkede erken seçim nedeniyle tansiyon yüksek. Bulgar göstericilerin çıkardığı olaylar nedeniyle sınır kapatıldı. Bulgar polisi "eylem ve güvenlik" gerekçesiyle Kapıkule'de otobüsleri ülkeye sokmadı. Çifte vatandaşlığı olan seçmenler oy kullanmak için sınırı yürüyerek geçti. Bazı Türk gazeteciler ülkeye giremedi.

Abone ol

Oy kullanmak için yola çıktılar... Sınırda engellendiler...

Komşu Bulgaristan'da 26 Mart pazar günü 240 sandalyeli meclis için seçim yapılacak. Oy kullanmak için Bulgaristan'a geçmek isteyen Türkiye’deki çifte vatandaşlar yollara düştü. Ancak sınırda engelle karşı karşıya kaldılar. Protestolar nedeniyle ülkeye girişlerine izin verilmedi.

Bulgaristan'daki gelişmeleri haberleştirmek üzere ülkeye girmeye çalışan Türk gazetecilere de izin çıkmadı. Burada görevli gümrük memuru, "eylem nedeniyle" geçiş izni verilmeyeceğini belirtti.

Tüm girişimlere rağmen gazetecilerin sınırı geçme isteği olumlu yanıt bulmadı. Gazeteciler tampon bölgede beklemek zorunda kaldılar.

Seçmenlerin otobüsleri de "eylem ve güvenlik" gerekçesiyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda durduruldu. Seçmenler sınırı yürüyerek geçmeye başladı.

Otobüsteki yolcular tampon bölgeyi yaya olarak ellerinde valizleriyle geçerek Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na ulaştı.

Buradaki giriş işlemleri sonrası seçmenler, Bulgaristan'da demokratik haklarını kullanmak amacıyla yürümeye devam etti. Sınırı geçenler, Bulgaristan'daki yakınları aracılığıyla oy kullanacakları il ve ilçelere hareket edecek.

ulusalkanal.com.tr

MEB duyurdu: Sözleşmeli öğretmenlik için ek atama yapılacak Gündem AKP'den Diyarbakır'da Şeyh Sait'li 'evet' pankartı! (Şeyh Sait kimdir?) Gündem Türkiye bu akşam saat 20.00'de Finlandiya'yı ağırlayacak Gündem Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Turenicova, Kayseri'de Gündem