Amanos Dağları'nda 6 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri Amanosları PKK'ya dar etti. Hava destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Siirt'te ise teröristlerin saldırısında yaralanan bir asker şehit oldu.

Abone ol

Afrin ile bağlantıları kopan PKK'lılar Amanoslar'da köşeye sıkıştı. Güvenlik güçleri teröristleri tek tek etkisiz hale getiriyor.

Hatay bölgesinde PKK'ya son yılların en büyük darbesi vuruluyor. Amanoslar kırsalında bir grup terörist tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi.

Toplam 6 terörist etkisiz hale getirildi, örgüt üyelerine ait silah ve roketatarlar ele geçirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında mavi listede yer alan Necmettin Kutum ve gri listede yer alan İsmail Özdemir'in olduğunu belirlendi.

Bölgedeki arama tarama çalışmaları sürüyor.

Terörle mücadele kararlılıkla sürerken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'da bölgede incelemelerde bulundu. Orgeneral Hulusi Akar, Afrin Harekatı’nın yönetildiği Hatay ve İskenderun ilçesindeki askeri birliklerde denetleme ve inceleme yaptı.

Akar’a, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları’nın da eşlik etti.

Siirt'te ise PKK'nın saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

Şehit haberi Konya'nın Ereğli ilçesindeki baba evine verildi. Dut'un, kendisi gibi asker olan kardeşi Akil Dut'un da Afrin'de görev yaptığı öğrenildi.

Teröristler, 30 Mart'ta yol yapım çalışması sırasında güvenlik güçlerine saldırmış 6 korucu şehit olmuştu. Saldırının ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

MSG'nin yeni başkanı Candan Erçetin Gündem Terör örgütü IŞİD'e mart darbesi Gündem Yarın başlıyor! Yeni kimlik, ehliyet ve pasaportlarla ilgili önemli uyarı geldi Gündem Çiftlik Bank'tan sonra yeni tehlike Gündem