İngiltere'de 6 kişiye kadar buluşmaya izin verilecek

Dünyada en çok can kaybının yaşandığu ülkelerden İngiltere'de 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamalar biraz daha gevşetilecek. Ailelerin 6 kişiyi geçmemek kaydıyla buluşmalarına izin verilecek. Askıya alınan İngiltere Premier Lig'in 17 Haziran'da yeniden başlayacağı açıklandı.

Abone ol

İngiltere'de 6 kişiye kadar buluşmaya izin verilecek.

İngiltere'de Kovid-19 kısıtlamalarındaki gevşeme adımları kapsamı genişletilecek. 1 Haziran'dan itibaren sosyal mesafe kurallarına uyulması şartıyla dışarıda 6 kişiye kadar görüşmeye izin verileceği açıklandı.

Duyuruyu Başbakan Boris Johnson yaptı. Ülkesinin 5 şartı karşıladığı için gevşeme adımlarını ilerletme kararı aldığını söyledi.

Salgının yönetilebilir seviyelere düştüğüğünü belirten Johnson, hastaneleri etkileyecek ikinci bir dalga riskinin ortadan kalkması olarak açıkladı. Johnson, "Bu değişiklikler, arkadaşlar ve ailelerin sevdikleriyle buluşmaya başlayabileceği anlamına geliyor." dedi.

Yeni kararlarla İngiltere'de okullar ve mağazalar da açılıyor. Önce kreşler ve ilkokullar açılacak, 15 Haziran'dan itibaren de ortaokullarda ders başı yapılabilecek. Askıya alınan İngiltere Premier Lig'in 17 Haziran'da yeniden başlayacağı açıklandı.

Gevşeme kararlarında "temkinli" olacaklarını söyleyen Johnson, gelecekte yerel salgın yaşanması durumunda o bölge için karantina kararı alabilecekleri uyarısında da bulundu.

ulusal.com.tr

İspanya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 27 bin 119 oldu Dünya İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 33 bin 142'ye yükseldi Dünya New York, haziranda 'birinci faz' açılmaya hazırlanıyor Dünya İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 37 bin 837'ye çıktı Dünya