Gazilerden bedelli askerliğe tepki

Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezindeki gaziler, talep ve sorunlarını Vatan Partisi Milletvekili adayları aracılığıyla Ulusal Kanal'a anlattı. Bedelli askerlik çıkartılmasına yönelik tartışmaları eleştiren gaziler, kendilerinin görmezden gelindiğini söyledi. Gaziler, özlük haklarına ilişkin de sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Abone ol

Vatan Partisi Ankara Milletvekili adayları Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezindeki gazileri ziyaret etti.

Ziyarette gaziler, yaşadıkları sorunları anlattı. O sorunları ziyarete katılan Vatan Partisi Ankara Milletvekili Adayı emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Ulusal Kanal ile paylaştı.

Yıldırım, gazilerin bedelli askerlik tartışmalarının gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Gazilerden sakatlığın devam edip etmediğine ilişkin iki yılda bir rapor istendiğini belirten Yıldırım, bir gazinin "Kopan parmaklarım tekrar mı çıkacak" diye sorduğunu anlatı.

Yıldırım, gazilerin engelli aracı almaları konusunda da kısıtlamalar yapıldığını, bunun yanlış olduğunu kaydetti.

Gaziler, 15 Temmuz sonrası TSK'dan alınıp Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor. Oktay Yıldırım, sivillerin yaptığı tedavi sürecinin de gaziler üzerinde olumsuz etki yarattığı ifade etti.

ulusal.com.tr

Utku Reyhan'dan Erdoğan'a OHAL tepkisi Gündem Vatan Partisi'nin milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor Gündem Çavuşoğlu'ndan Kırım mesajı Gündem Adana'da termometreler 44 dereceyi gösterdi Gündem