Başbakan Yıldırım’ın sözcüsü: PKK/PYD içindeki Batılılara terörist muamelesi yapılacak

PKK/PYD safına katılan Batılılara terörist muamelesi yapacak... Middle East Ey isimli haber sitesinde yayınlanan bir makalede Türkiye'nin PKK/PYD safında çarpışan herkese terörist muamelesi yapacağı yazıldı. İngiliz Daily Telegraph gazetesi ise Middle East Eye'e dayandırdığı haberinde Türkiye'nin PKK/PYD safında bulunan İngiliz vatandaşlarını vurabileceğini belirtti.

Abone ol

Middle East Eye haber sitesi Türkiye'nin PKK/PYD saflarına katılan yabancılara terörist muamelesi yapılacağını yazdı. Middle East Eye'den analizlere konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın sözcüsü Yunus Akbaba "Savaş meydanında durup teröristlere hangi milletten olduklarını sormayacağız" dedi.

Makaleye göre Akbaba, Suriye'de PKK/PYD saflarındayken vurulan yabancıların yaşadıkları kayıplardan kendi ülkelerinin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Akbaba, Türkiye'nin Suriye'ye girmek isteyen 5 bin kişiyi sınırdışı ettiği ve bunların sorumluluğunun ülkelerinde olduğunu açıkladı.

Ayrıca AKP Sözcüsü Yasin Aktay'ın sözlerininde yer verildiği makalede, Yasin'in "Avrupalılar ve Amerikalılar, İslam topraklarda Batı destekli laik bir Kürt devleti kurulmasının illüzyonun etkisi altındalar." dediği aktarıldı.

Yasin ayrıca bu insanları ya haçlı zihniyetinde ya da PKK/PYD projelerini gerçekleşritmek isteyen ajanlar olduğuna dikkat çekti.

Sputnik Türkçe'nin haberine göre; İngiliz Daily Telegraph gazetesi yapılan açıklamaları "NATO üyesi Türk askerinin İngiltere vatandaşlarına ateş açabileceği sinyalini veriyor" şeklinde değerlendirdi.

Telegraph'a konuşan Macer Gifford adlı bir PKK/PYD'li yabancı, kendilerinin eski asker olduklarını ve terörist olarak tanımlanamayacağını savundu.

Haftasonu Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında açılan ateşte terör örgütü PKK/PYD mevzilerine yakın bölgelerin bombalandığı iddia edilmişti.

Günümüzde terör örgütü PKK/PYD saflarında bulunan 100'e yakın Amerikalı, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunduğu düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu ABD Büyükelçisi Bass ile görüştü Gündem Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşı Wallström ile görüştü Gündem Titre ve kendine gel Gündem Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in mal varlığına tedbir konuldu Gündem