"Amaç büyük Kürdistan"

"PKK bir araç, amaç ise Büyük Kürdistan. " Bu dikkat çekici tespit AKP Hükmeti'nden geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin hedefinde Amerika ve Batılı ülkeler vardı. Bakan, "1'inci Dünya Savaşı sonrası bölgeyi şekillendiren üst akıl ülkeleri bugün PKK'yı harekete geçirip, Türkiye, Suriye ve Irak'tan parçalarla Büyük Kürdistan'ı kurmak istiyor" dedi.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, çarpıcı açıklamalar yaptı. Canikli, Amerika'yı işaret etti, "PKK bir araç, amaç ise Büyük Kürdistan" dedi.

Canikli, 1'inci Dünya Savaşı sonrası bölgeyi şekillendirmek isteyen ülkelerin bugün de haritaları yeniden çizmek istediğini bunun için de PKK'yı harekete geçirfiğini söyledi. Canikli, Cumhrubaşkanı Erdoğan gibi, "üst akıl"a vurgu yaptı.

"Kobani diretmesi bilinci bir dizayn ve kendi menfaatlerine Türkiye’nin de hizmet etmesi isteği… Gelecekte bunlar ortaya çıkacak. Türkiye’nin vebalden nasıl uzak durduğu anlaşılacak. 1914’ten sonrası, 1. Dünya Savaşı sonrası bölgeyi şekillendirenlerle, bugün birileri aynı mahiyette o rolü devraldı. Haritalar yeniden çizilmek üzere, kendi amaçları doğrultusunda araç olarak gördükleri PKK’yı hareketlendirerek, destekleyerek, belki sözler vererek, kendi uzun vadeli amaçları için, terörü harekete geçirdiler. 6-7 hadiseleri, Kobani ısrarı işte tam da bunun ürünü… Üst akıl ülkeleri, Ortadoğu’nun daha yönetilebilir, istedikleri verimlilikte olmasını istiyor. 1914 dizaynına, yeni şekil verilmesi gerekiyor. Suriye, Irak ve Türkiye’den parçalarla Büyük Kürdistan projesi olabilir, gibi duruyor"

"Ortadoğu'daki dizayna seyirci değiliz, biz de oyun kurucuyuz" diyen Canikli, Kuzey Irak'tan petrol ticareti ile Lozan'da kaydebilen hakları geri aldıklarını savundu.

ulusalkanal.com.tr

Cemil Bayık: Türkiye engelliyor Gündem İsrail geri adım attı Gündem Ulusal Kanal’ın ortaya çıkardığı belge Balyoz davasında ana savunma delili oldu Gündem YÖK Başkanı görevden alındı! Ama... Gündem