Türkiye hangi adımları atmalı?

Alman Federal Meclis'i 1915 tehcirini "soykırım" olarak kabul etti, peki Türkiye bundan sonra hangi adımları atmalı? Uzmanlar ilk sıraya "Almanya'da yaşayan üç buçuk milyon Türk'ün Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından ayağa kaldırılmasını" yazıyor. Hem Almanya Anayasa Mahkemesi hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açılmalı. Etkili adımlardan birinin de "geri kabul anlaşması"nın iptali olduğu kaydediliyor...

Abone ol

3 milyondan fazla Türk'ün yaşadığı Almanya'da, Meclis kararıyla 1915 olayları "soykırım" olarak tanımlandı.

Alman meclisinin bu kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 3 partinin imzasıyla kınama bildirisi yayımlandı. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu istişare yapmak üzere Ankara'ya çağırıldı.

Peki, Türkiye'nin bundan sonraki tutumu ne olmalı?

Emekli Büyükelçi Onur Öymen'e göre, Ankara önce karara karşı tepkisini daha sert ve net bir tavırla dile getirmeli. Ve devamında da somut yaptırım adımları atmalı.

Almanya'da 3 milyondan fazla Türk nüfusu mevcut. Türkiye'nin, Almanya’da yaşayan bütün yurttaşlarımızı soykırım yalanına karşı seferber edebileceği, hukuki adımlar için harekete geçirebileceği belirtiliyor.

Avrupa Birliği ile yapılan mülteci geri kabul anlaşmasının iptali de Almanya'ya karşı atılacak adımlar arasında...

Amerika öncülüğünde kurulan koalisyonda yer alan Almanya İncirlik Üssü'nü de aktif kullanıyor. İncirlik Üssü'ne yönelik bir sınırlama da gündeme alınmalı.

Almanya'nın Türkiye'de aldığı çok sayıda ihale bulunuyor. Tek taraflı avantaj sağlayan ihalelerin listesi çıkarılmalı ve somut adım atılmalı.

Haber: Adnan Türkkan - Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

5 dönem milletvekili Jürgen Todenhöfer'den Alman Meclisi’ne tepki Gündem Yıldırım: Yeni anayasa takvimi önümüzdeki günlerde netleşecek Gündem Fidan ve Sinirlioğlu'nun görevden alındığı iddiası yalanlandı Gündem Alman Milletvekili Cem Özdemir'e "tokat" gibi yanıt Gündem