Ankara Adliyesi'nde görev değişimi

Ankara Adliyesi'nde FETÖ'nün kritik davalarıyla ilgili dikkat çeken görev değişiklikleri yapıldı. FETÖ soruşturmaları yürüten Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ile KPSS'de soruların çalınmasına ilişkin dava açan savcı Yücel Erkman görevden alındı.

Abone ol

Ankara Adliyesi'nde deprem yaratan görev değişiklikleri yapıldı.

Fethullahçı Terör Örgüte karşı soruşturmaları yürüten ekibin başındaki Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen görevden alındı. 15 Temmuz'a ilişkin ana davanın iddianamesini yazan İşçimen, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi.

İşçimen'in yerine ise Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı getirildi.

Darbe girişimine ilişkin hakim ve savcı soruşturmalarını yürüten Başsavcıvekili Hakan Pektaş ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'na atandı.

Kalkışmaya ilişkin soruşturmaların koordinasyonu Başsavcıvekili Ergün Şahin'e verildi.

2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda FETÖ'nün yolsuzluklarına karşı 10 ayrı dava açan Yücel Erkman'nın da görev yeri değiştirildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan alınan Erkman, Zamanaşımı Bürosu'na verildi. Savcı Erkman, daha önce sosyal medya hesabından "FETÖ ile mücadele var ama bir arpa boyu" sözleriyle soruşturmaların yavaş gittiğini açıklamıştı.

Değişikliklerin, HSYK kararnamesi ile Ocak ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Yüksel Kocaman'ın getirilmesinin ardından yapılması dikkat çekti.

FETÖ ile mücadelede önemli isimlerin görevinden alınması yargı çevresinde kafa karışıklığı yarattı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında kritik isim gözaltına alındı Gündem Bytaş İnşaat şirketine kayyum atandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar Gündem Merasim Sokak saldırısı davası başladı Gündem