Vatan Partisi Hakkari Milletvekili Adayı Şemdinli'nin dağ köylerinde oy istedi

Abone ol

Namık Ereli: İş isterler, okumak isterler

VATAN Partisi’nin Hakkari milletvekili adayı Namık Ereli ve partililer, Şemdinli’nin dağ köylerine konuk oldular. Açıkhavada kurulan sofrada birlikte yemek yenirken konuşan Namık Ereli, “Bazı siyasi partiler gezemiyorlar, biz çok şükür istediğimiz her yere gidiyoruz” dedi. Ereli, “Bura insanının başlıca derdi işsizlik ve okulsuzluktur. İş isterler, okumak isterler. Yüksekova’nın, Şemdinli’nin, Hakkari’nin adı hep acıyla, terörle anıldı. Bu çok büyük bir haksızlıktır” diye konuştu.

AKP’nin Hakkarililere pek çok vaat verdiği halde hiçbirinin yerine getirilmediğini vurgulayan Ereli, “Bugün bir havaalanına eleman alınacak, yandaş gruplardan başka hiç kimse alınmıyor! İşsizliğin bu kadar olduğu bir bölgede bu ayrımcılık yapılır mı?” diye sordu. Yüksekova’da AKP ilçe başkanının yıllardır Fethullah Hoca’nın adamı diye bilindiğini söyleyen Ereli, AKP’nin milletvekili adaylarından daha çok ilçe başkanının sözünün geçtiğini söyledi.

AKP’nin Hakkari adaylarının başında Osman Kızılban ve Rüstem Zeydan geliyor. Aşiret ilişkilerinin ve ortaçağ yasalarının hüküm sürdüğü Hakkari’de Zeydan sülalesinden başka bir isim de HDP adayı Abdullah Zeydan.

AÇILIMIN İÇ YÜZÜ

Ereli, son genel seçim çalışmalarında PKK ve HDP’nin bile seçim propagandasında özerklik yada ayrı devlet vaadinde bulunmadığını hatırlatarak “Çünkü, bölge halkının meselesi ayrı bayrak, ayrı devlet değil” dedi.

Ereli, “Yarın PKK silahları bıraksın, bu sefer bir mezhep kavgası başlatabilirler” sözüyle bölgedeki emperyalist politikaya dikkat çekti.

HDP’nin barış söyleminin “Barajı aşma§ taktiği olduğunu söyleyen Ereli, HDP’nin AKP ile yürüttüğü açılım konusunda hiçbir şey söylemediğinin altını çizdi. Vatan Partisi adayının politikası ise net: Açılım, iktidar partisinin oy kazanmak için giriştiği bir oyun. Buradaki hiç kimse bir askerin, bir polisin ölmesini istemez. Kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz” diyorlar. Hakkari’de CHP’nin il başkanlığı var ama herhangi bir çalışma yok. MHP ve CHP adayları ise Hakkari’den değil, dışarıdan isimler.

ulusalkanal.com.tr

Kurmaylık sınavı soruları sızdırıldı Gündem AKP'li belediye rant uğruna fay hattını sildi Gündem İsmail Hakkı Pekin’den Sakine Cansız cinayeti ile ilgili önemli açıklamalar Gündem Engelli yurttaşlar sorunlarını anlattı: Eğitim, ulaşım, maddi yetersizlik... Gündem