Gazdan korunmak suç!

Geçtiğimiz hafta görüşmeleri ertelenen Tartışmalı İç Güvenlik Paketi'nin bu hafta meclise gelmesi bekleniyor. Muhalefetin "polis devleti olacağız" diyerek sert tepki gösterdiği tasarı AKP'li üyelerin oylarıyla İçişleri Komisyonu'ndan geçmişti.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta görüşmeleri ertelenen İç Güvenlik Paketi'nin bu hafta Meclis gündemine gelmesi planlanıyor. Muhalefetin "polis devleti olacağız" diyerek sert tepki gösterdiği tasarının, 10 Şubat Salı günü meclis genel kurulunda görüşülmesi bekleniyor.

5 bölüm halinde görüşülecek paket'in bir hafta içinde tamamlanması beklenmiyor. Tartışmalarsa sürüyor. AKP tasarıyı geri çekmemekte kararlı. Muhalefet partilerinin ise, düzenlemenin çıkmaması için TBMM İçtüzük haklarını kullanması bekleniyor.

Polise geniş yetkiler veren İç Güvenlik Paketine göre, toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan" bulundurulmayacak ve taşınmayacak.

Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek. Yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Valilere suçluların bulunması amacıyla acil tedbirler alınması için doğrudan emir verme yetkisi tanınıyor. Kolluk amirinin yazılı, acele hallerde isesözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek. Polislere ise molotof dâhil çeşitli silahlarla saldıranlara ya da saldırıya teşebbüs edenlere karşı silah kullanmaya yetkisi veriliyor.

Düzenleme; Jandarma ve Sahil Güvenlik personelini atama ve görevden uzaklaştırma yetkisini de İçişleri Bakanı'na devredilmesini öngörüyor.

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da bir deprem daha! Gündem Başarı için birleşme ve hesaplı risk alma noktasındayız Gündem Çorum için kırmızı alarm verildi Gündem CHP'den cemaate ziyaret! Gündem