Domates tarlada kaldı

Üretim alanı artmasına rağmen tüketim artmayınca domates tarlada kaldı. Salçalık domatesin kilosu 30, sofralık domatesin kilosu 60 kuruşa düştü. Üretim maliyetini karşılayamayan üreticinin mağdur olmaması için ihracat izni talep ediliyor.

Abone ol

Sofraların, yemeklerin vazgeçilmezi olan domates tarlada, depolarda çürümeye yüz tutuyor. Ziraat mühendisleri ihracat izni için çağrı yapıyor.

Üreticinin domatesi tarlada kaldı. Salçalık domatesin kilosu 30 kuruşa, sofralık domatesin kilosu 60 kuruşa düştü. Domatesin marketteki satışı ise 3-4 lira civarında.

Salça firmaları da fiyat konusunda üreticiyi mağdur ediyor.

Ziraat mühendisleri, üretim maliyetini karşılayamayan üreticinin mağdur olmaması için çözüm önerilerini sıraladı. Buna göre pandemi nedeniyle sekteye uğrayan ihracat için izin verilmeli. Türkiye tüm ülkelere domates ihracat edebilmeli.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Baki Suiçmez, Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nin domatese ilişkin sorumluluklarını da açıkladı.

Suiçmez, domatesteki sorunun çözümü için ihracatın yanı sıra yapılması gerekenlere dikkat çekti.

ulusal.com.tr

''Vergi borçları ertelensin'' çağrısı Ekonomi Batmanlılar yüksek kiralardan dertli Ekonomi Kadın üreticilere yönelik hedefleri sıraladı Ekonomi Cargill işçileri 846 gündür eylemde Ekonomi