Vatan Partisi heyeti, Meksika'da

Vatan Partisi'nin İkinci İsrail'e karşı tavrına 40 ülkenin sosyalist ve sol partilerinden destek geldi. Meksika'da düzenlenen uluslararası kongrede Vatan Partisi'nin Arjantin ve Venezuela partileri ile birlikte sunduğu bildirge alkışlarla kabul edildi.

Abone ol

Amerika ve İsrail'in kurmak istediği Kürt Koridoruna karşı Vatan Partisi'nin siyasetlerine Latin Amerika'nın sosyalist ve sol partilerinden destek geldi.

Meksika Emek Partisi'nin düzenlediği uluslararası "Partiler ve Yeni Bir Toplum" kongresinde Türkiye'yi Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Yunus Soner ile Vatan Partisi Arjantin Temsilcisi Özgür Uyanık temsil etti.

Kongrede iktidar partisi de dahil olmak üzere 40 ülkeden 272 temsilci yer aldı. Çin, Küba, Rusya Federasyonu, Vietnam, Ekvador ve Nikaragua da büyükelçilik düzeyinde katıldı.

Vatan Partisi heyeti, sempozyumda Venezuela'nın iktidar partisi Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi ve Arjantinli Vatan Herkes İçin Partisi ile iki ayrı ortak bildirge sundu. İki bildirge de sempozyumun tüm katılımcıları tarafından alkışlarla kabul edildi.

Vatan Partisi'nin Venezuela ve Arjantin ile birlikte sunduğu bildirgede Amerika ve İsrail'in Suriye ve Irak'ta düzenlediği saldırılar kınandı. Bildirge, ikinci İsrail'i kurmak için Suriye, Irak ve Türkiye'yi bölme planlarına da karşı çıktı.

Bildirgede ayrıca Rusya, Türkiye ve İran arasında imzalanan Moskova Bildirgesi'ne de destek verildi.

İkinci ortak bildirge ise Kıbrıs ve Falkland adaları olarak da bilinen Malvinas adaları ile ilgiliydi. Kongrede her iki adadaki emperyalist müdahaleler ve adaların bölge ülkelerine karşı kullanılması kınandı.

Kongre, Malvinas adasının İngiltere tarafından işgal edilmesini ve NATO üssüne dönüştürülmesini kınarken Kıbrıs'ta adanın neredeyse beşte birini işgal eden İngiliz üslerinin de kapatılmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 Nisan'da istikrarı kalıcı hale getirmek istiyoruz Gündem Bursa'nın Nilüfer Kaymakamlığından 'Nutuk yasağı' açıklaması Gündem Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın numarası deşifre edilmiş Gündem 3. Havalimanı şantiyesinde kavga! Yaralılar var Gündem