FETÖ'den 12 kilometrelik kopya hattı

ÖSYM'deki kopya skandallarının perde arkasına ilişkin kritik bir ipucu ortaya çıktı. FETÖ soruşturmaları kapsamında Turgut Özal Üniversitesi'nde arama yapıldı. Çalışmalar sonucunda özel bir odada bilgisayara bağlı hat bulundu. 12 km olan hattın ucu ÖSYM'de soruların hazırlandığı bir odaya bağlanıyor

Abone ol

Milyonlarca gencin emeğinin çalındığı kopya skandallarına ilişkin kritik ayrıntılar netleşmeye başladı. FETÖ operasyonları kapsamında Gülencilerin "kopya hatları" ortaya çıkarıldı. Turgut Özal Üniversitesi'nde yapılan aramada bir ucu ÖSYM Başkanlığına uzananan özel bir hat tespit edildi.

Polis günlerce süren uğraşlar sonucunda Turgut Özal Üniversitesi ile 12 kilometre ötede bulunan ÖSYM Başkanlığı arasında gizli bir kopya hattı olduğunu buldu.

Akşam gazetesinin haberine göre, FETÖ’nün bu hat sayesinde yıllarca ÖSYM’nin hazırladığı sınavların sorularınıTurgut Özal Üniversitesi’ndeki bilgisayarlara aktardı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında üniversiteye yönelik yapılan operasyonda 40 çalışan hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Sonrasında üniversite kapatılmış ve akademisyenler dahil çalışanların tamamı ihraç edilmişti.

Soruşturmada personelin büyük çoğunluğunun ByLock kullanıcısı olduğu belirlenmiş ve bu kişiler hakkında adli işlem başlatılmıştı.

ulusal.com.tr

Konyaspor eski başkanı Ahmet Şan için istenen ceza belli oldu Gündem Muğla'da 4 terörist yakalandı Gündem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'dan açıklama Gündem Kadir Topbaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt Gündem