Ankara Üniversitesi'nden Aydınlanma Sempozyumu'na yasak!

Abone ol

Ankara Üniversitesi’nde, 26-27 Aralık tarihlerinde Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan Aydınlanma Sempozyumu” dün akşam saatlerinde elektrik tesisatının “arızalandığı” gerekçesiyle iptal edildi.

Türkiye Gençlik Birliği ve Bilim ve Ütopya Dergisi’nin öncülüğünde Ankara’daki üniversite topluluklarının çağrıcılığıyla düzenlenecek olan sempozyumda Türkiye’nin sayılı aydınları üniversite öğrencileriyle bir araya gelecekti.

AYDINLANMAYA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Dr. Abdulkadir Noyan Salonu’nda yapılması planlanan sempozyuma iki gün kala, “elektrik tesisatında arıza oluştu” denilerek salonun verilemeyeceği bildirildi. Sözlü tebligatın üzerine fakülteye giderek diğer salonlardan birini talep eden topluluk yöneticilerinebaşka gerekçelerlefakülte yönetimi tarafından olumsuz yanıtlar verildi.

ÜNİVERSİTEDE BÜROKRATİK FİYASKO

Yüzlerce öğrenci ve akademisyeni bir araya getirecek olan Aydınlanma Sempozyumu için çalışmalar aylar önce başlamış, Türkiye’nin önde gelen aydınları ile görüşmeler yapılmış ve Ankara Üniversitesi’nden salon kullanımı için izinler alınmıştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın onur konuğu olduğu sempozyuma, yüzün üzerinde üniversite öğrenci topluluğu katılacaktı. Üniversite yönetimi, Türkiye’nin bütün üniversitelerindeki öğrenci topluluklarına resmi davet de yollamıştı.

"GERİ ADIM YOK, SEMPOZYUM YAPILACAK"

Olayla ilgili düzenleyici kurul adına konuşan TGB Ankara İl Başkanı ve A.Ü. Düşünce ve Kitap Topluluğu yöneticisi Deniz Tokgöz, “Etkinliğimiz için önce Fen Fakültesi Fizik Amfisi verilmişti. Daha sonra orası iptal edilerek Tıp Fakültesi’ne alındı. Şimdi o da iptal edildi. Telefonla tebliğde bize arızanın büyük olduğunu ve bütün fakülteyi etkilediği söylendi. Fakat fakülteye gittiğimizde öyle bir durumun olmadığını gördük. Üniversite dürüst olmalı. Ankara Üniversitesi Cumhuriyet’in ilk üniversitesi. Ahmet Taner Kışlalıların, Uğur Mumcuların üniversitesi. Bu tavır üniversitemizin geçmişine aykırıdır. Yirmili yaşlarda gençlerden ve aydınlanmadan korkmamalı. Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Bütün demokratik haklarımızı kullanacağımız. Aydınlanma yasak dinlemez. Aydınlanma Sempozyumu yapılacak.” dedi.

Sempozyum aynı tarihlerde başka bir toplantı salonunda yapılacağını bildiren düzenleyici kurul toplantı salonunun en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını da ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

"Hedef Cumhuriyet'i yıkmak ancak Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermeyecektir" Sağlık "Terör nedeniyle 150 bin öğrenci eğitim alamıyor, terör bitirilmeli" Sağlık Hekimler hastalar için eylemde Sağlık Üniversitelerde aydınlanma rüzgarı Sağlık