Rus hava desteğiyle Suriye ordusundan büyük operasyon

Suriye Ordusu Halep kuzey kırsalında terör örgütlerine yönelik Rus Hava desteğiyle kesme operasyonu başlattı. Ordu Birlikleri üç yıldır Nusra Cephesi’nin kuşatma alatında tuttuğu Zehra ve Nubul beldelerine doğru bir çok noktada denetim sağladı. Suriye Ordusu bu beldelere ulaştığında bölgedeki silahlı grupların Türkiye sınırıyla olan bağlantısı kesilecek.

Abone ol

Suriye Ordusu Halep kuzeyinde başlattığı operasyonla üç yıldır kuşatma altında tutulan Zehra ve Nubul beldelerine doğru ilerlemeye başladı. Suriye Devlet Televizyonu kuşatmanın kırılmasının an meselesi olduğu bilgisini geçti.

Bölge askeri strateji bakımından büyük önem taşıyor.

Rus Hava desteğiyle sürüdürülen operasyonda Halep kuzey kırsalındaki Hardetneyn ve Rityan köyü kurtarıldı.

El Meyadin televizyonu, Suriye ordusu Halep’in kuzeyinde dün sabah başlattığı operasyona yanıt olarak Türkiye sınırı yakınlarındaki Azez’de bulunan silahlı grupların genel seferberlik ilan ettiğini duyurdu.

Suriye Ordusu Zehra ve Nubul beldelerine ulaştığında Halep kuzey kırsalındaki Nusra Cephesi ve müttefiki olan terör gruplarına ağır darbe vurmuş olacak. Grupların Halep kuzey ve doğusundan destek alma imkanları ortadan kalkacak.

ulusalkanal.com.tr

Humus Ticaret Odası Başkanı: Ticaret sıfırlandı, Türk sanayicisi kaybetti Dünya İtalya'da sigara yasağı genişliyor Dünya Türk Şehitliği'ne çirkin saldırı Dünya Yunanlı çiftçiler sınırı kapattı Dünya