"Askeri Casusluk" kumpasında dijital veriler soruşturma onaylandıktan sonra oluşturuldu

İzmir'deki askeri casusluk kumpasında önce soruşturma onaylandı sonra deliller oluşturuldu. TÜBİTAK incelemesinde dijital verilerin, casusluk soruşturması onaylandıktan 6 gün sonra hazırlandığı tespit edildi.

Abone ol

Önce soruşturma onaylandı ardından deliller üretildi. İzmir Askeri Casusluk kumpasını soruşturan savcılığın bu tespiti F tipi tertibi açığa çıkardı.

İzmir'deki kumpas soruşturmasında; "askeri casusluk" iddialarına dayanak oluşturan dijital verilerin, soruşturma onaylandıktan 6 gün sonra hazırlandığı belirlendi. Pandora Veri Tabanı'nın bulunduğu hard diskleri inceleyen TÜBİTAK uzmanları dijital verilerin oluşturma tarihini tespit etti.

Bu tarihin peşine düşen Cumhuriyet Savcısı Okan Batu çarpıcı bir bilgiye ulaştı. Hard diskler casusluk soruşturması onaylandıktan 6 gün sonra hazırlanmıştı. Fuhuş iddiası ile başlatılan soruşturma F tipi polisler eliyle casusluk soruşturmasına dönüştürüldü. Casusluk delili kabul edilen dijital veriler de işte bu aşamada hazırlandı.

TÜBİTAK, harddisklerin önce sıfırlandığını ardından tüm dosyaların tek seferde toplu bir şekilde diske kopyalandığını tespit etti. TÜBİTAK Raporunda ortaya çıkan kritik bir bilgi de bu işlemden sonra hard disklerin hiç açılmadığı oldu. Hard diskleri hazırlayanlar operasyonlara kadar hiç içini açmamıştı.

İzmir'de meçhul bir ihbarcının fuhuş iddiaları ile başlatılan soruşturmanın; yurt dışına hediye olarak gönderilen oyuncak ayı kargoları ile casusluk soruşturmasına dönüştürüldüğü Ulusal Kanal'ın haberiyle ortaya çıkmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan kara harekatı ve Silvan açıklaması Gündem Mahkeme, bedelli uygulamalarında yaşanan 12 bin TL'lik farkın ödenmesi talebini reddetti Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Filipinler için seyahat duyurusu Gündem Konya eski emniyet müdürü hakkında 'Kırmızı Bülten' Gündem