Eski AKP'li CHP'den aday gösterilince ortalık karıştı

CHP Antalya Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner'in Adaylığına İtiraz Sesleri Yükseldi. Sesler İstifaya ve Açlık Grevine Dönüştü

Abone ol

Antalya'nın merkez ilçesi Kepez'de CHP adına sular durulmuyor. CHP'den Kepez için, AKP Kurucusu ve eski AKP Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in aday gösterilmesi CHP üyelerinin tepkisine neden oldu. Eski AKP'li Öner'in adaylığı hem istifa getirdi hem de açlık grevi başlamasına neden oldu. Geçen dönem CHP Kepez Belediye Başkan Adayı olarak seçime giren ve bu yılda CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı olan Zeki Başaran, partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini İlçe Başkanlığı'na sunduğu sırada CHP üyeleri de İlçe Binası'nın bahçesine çadır kurarak açlık grevine başladılar. Gözler CHP Genel Merkezi'ne çevrildi. Partililer, CHP MYK' sından Öner'in adaylığı geçse de 5 Ocak günü toplanacak olan Parti Meclisi'nde bu kararın değişeceğini düşündüklerini belirttiler.

CHP Tabanından İtiraz Sesleri Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Aralık günü Antalya'da gerçekleştirdiği toplantıda bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından Kepez'den itirazlar yükseldi. CHP Kepez Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Erdal Öner, AKP'nin kurucu üyelerinden. 2004-2009 yılları arasında AKP Kepez Belediye Başkanı olarak görev yapmış, kapatılan Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın alanını Dokumaport adıyla geliştirilen proje kapsamında 49 yıllığına Hollanda ve Türk Sermayeli bir firmaya ihalesiz tahsis ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılmış, dava sonucu tahsis iptal edilmişti. Bu sürecin sonunda AKP'den de ihraç edilen Öner'in adı bir süre sonra CHP ile anılmaya başlamıştı. Ve gelinen süreçte Öner CHP'den Kepez Belediye Başkanı adayı olarak bizzat Kılıçdaroğlu tarafından açıklanınca CHP'nin tabanından itiraz sesleri geldi.

Başaran CHP'de Emeğe Saygı Yok

İlk ses CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Başaran' dan geldi. Başaran, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Kepez Belediye Başkan Adayı olarak seçime girmiş, CHP'nin Kepez'de geçmiş yıllara oranla daha yüksek başarı elde etmesini sağlamış fakat seçimi kaybetmişti. Yılmayan Başaran bu yerel seçimlerde de aday adayı oldu fakat Öner'in aday gösterilmesi sebebiyle bugün partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini Kepez İlçe Başkanlığı'na sunmak üzere ilçe binasına gelen Başaran, Ulusal Kanal'a istifasını değerlendirdi. Başaran; "Artık bundan sonra benim CHP'de durmak gibi bir şansım kalmadı. Çünkü emeğe saygı yok. Geçen dönem adaydım biliyorsunuz, bu dönem AKP'den birinin buraya başkan adayı olarak gelmesini içime sindiremiyorum. Kampanya döneminde de arkadaşlarıma söyledim. Çalışmalarımda dışarıdan bir aday gelmesi halinde istifa ederim dedim. Bugün de sözümü yerine getiriyorum" ifadelerini kullandı.

Açlık Grevine Başladılar

Başaran'ın istifa dilekçesini İlçe Başkanlığı'na sunduğu sıralarda da dışarısı hareketliydi. Öner'in adaylığını kabul etmeyen CHP üyeleri CHP İlçe Binası'nın bahçesine çadır kurarak, açlık grevine başladılar. 4 CHP'li sonuç alıncaya kadar açlık grevini sürdüreceklerini kaydettiler. Açlık grevinde ki CHP'liler adına açıklama yapan Burhan Demiröz, "Bugün burada CHP’ye yıllardır emek veren parti neferleri olarak, partisinin Dokumaport diye anılan peşkeş nedeniyle 2009 seçimlerinde aday göstermeyip ihraç ettiği Erdal Öner’in CHP’nin Kepez belediye başkan adayı yapılmasına tepki olarak aylardır söylediğimiz eylemlerin bir uzantısı olarak açlık grevine giriyoruz" diye konuştu.

PM'de Karar Değişecek Umudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kepez Belediye Başkan adayı olarak Erdal Öner'i, Antalya'da yaşanabilecek gerilimden habersiz olarak açıkladığına inandıklarını belirten Demiröz, "Her ne kadar CHP MYK’sında önerilen adaylığı geçmiş olsa da 5 Ocak 2014 günü toplanacak olan parti meclis’inde kararın değişebileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Genel Merkez Sesimizi Duysun

Kepez'de CHP'nin başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Demiröz, bu başarıyı Erdal Öner'le yakalamanın mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi; "Belediye Başkanlığı döneminde Dokuma alanını 49 yıllığına peşkeş çektiği için partililerimizin çadırlı eylem yaptığı, Antalya 2. İdare Mahkemesinde dava açtığı ve partisi AKP tarafından ihraç edilen Erdal Önerle yakalamamız mümkün değil" dedi. CHP Genel Merkezi'nin Kepez’den yükselen tabanın sesine kulak vermelisi gerektiğini belirten Demiröz, kararı içine sindiremediklerini söyleyerek "CHP Genel Merkezi sesimizi duyup kararından geri dönene kadar bugün buradan açlık grevine başlıyoruz" diye konuştu.

İmza Kampanyası da Başlattılar

"Özde AKP'li Şimdi Oldu CHP'li", "Kepez Gerçek CHP'lilerle Kazanılır", "Erdal Öner Dokumada Sabıkalı" yazılı dövizler ve "Erdal Öner'e Hayır" yazılı pankartın önünde açılan imza masasında CHP'liler Erdal Öner'in adaylığının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattılar.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr

İstifa etmemiş, görevden alınmış Gündem İstifa ve itirafların 4 anlamı Gündem HSYK harekete geçti Gündem 10 Bakan ile yollarını ayırdı Gündem