CHP'nin açılım çalışması sürüyor

CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte yürüttüğü açılım çalışmalarında CHP Liderinin ardından parti sözcüsü Faik Öztrak'tan da bir açıklama geldi. Öztrak, 2015’te yayınladıkları "Kürt raporunu"nun Meclis’te görüşülmesini içeren bir çerçevede güncellendiğini söyledi. CHP Parti Sözcüsü, Öcalan’ın Toplumsal Mutabakat Komisyonu’nun kurulmasının talep edileceği iddiası ile ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Abone ol

CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ortaklaşa yürüttüğü açılım mesaisi devam ediyor. 2015'te yayınlanan "22 Soru 22 Cevap” raporunun güncellenmesi için sahada çalışmalar sürüyor.

HDP 31 Ağustos'ta "Barış'a çağrı deklarasyonu" yayınladı. Deklarasyonda, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması, askeri operasyonların durdurulması ve yeni bir açılım masası kurulması istendi.

Sözde çözüm için HDP'den gelen çağrı, özel bir yayına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. Kılıçdaroğlu da çözüm adresi olarak bir kez daha Meclis'i göstermişti.

Kılıçdaroğlu'nun tam destek açılım çalışmalarının bir süredir parti içerisinde yürütülüyor. 2015’te “22 Soru 22 Cevap” başlığıyla yayınladığı Kürt raporunun güncellenmesi için İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun öncülüğünde çalışmalar yapılıyor. Çalışmaları doğrulayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, raporun Meclis’te açılım masası kurulmasını içeren bir çerçevede güncellendiğini söyledi.

Kürt raporunda çözüm için Toplumsal Mutabakat Komisyonu ve Ortak Akıl Heyeti’nin kurulmasının isteneceği iddia edildi. Ulusal Kanal, Öcalan'ın da savunduğu komisyona ilişkin iddiayı CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a sordu. Ancak Öztrak, soruyu yanıtsız bıraktmayı tercih etti.

2015’teki "Kürt Raporu'nda" Abdullah Öcalan’ın da savunduğu Toplumsal Mutabakat Komisyonu'nun kurulması istenmişti. Komisyona Meclis’te bulunacak komisyona bütün siyasi partilerin katılması öngörülmüştü.

Meclis’te temsil edilmeyen sendika ve sivil toplum örgütlerinin ise katılacağı ayrı bir “Ortak Akıl Heyeti” kurulması da 2015’teki raporda önerilmişti. Aynı taleplerin yeni raporda da olup olmayacağı merak konusu.

ulusal.com.tr

PKK/HDP'nin provokasyonu tutmadı Gündem ''Yunanistan sınırına tank sevkiyatı'' iddiası gerçeği yansıtmıyor Gündem Erbaş'tan eşi tarafından öldürülen din görevlisi Özlem Gön Güneş'e ilişkin açıklama Gündem Erdoğan - Merkel görüşmesi: Erdoğan Akdeniz'e gelen Fransız gemisini sordu Gündem