Referandum sürecindeki mitinglerin güvenliği için özel bir ekip oluşturuluyor

İçişleri Bakanlığı, Başkanlık referandumu sürecinde liderlerin mitinglerinde görev yapmaları için 2 bin kişilik "miting kuvveti" oluşturuyor. Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel polislerin 200-300 kişilik ekipler halinde bütün mitinglere katılacağına söyledi.

Abone ol

Hükümet, Başkanlık referandumu kampanyasının yoğunlaşmaya başlamasıyla birlikte mitingler için özel önlemler hazırlıyor.

İçişleri Bakanlığı, tüm liderlerin mitinglerinde görev yapmaları için 2 bin kişilik ‘miting kuvveti’ oluşturuyor.

Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda alındı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu güvenlik brifingi verdi.

Genel olarak terörle mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, özelde referandum öncesinde yapılan güvenlik çalışmaları ele alındı.

Buna göre, özel eğitimden geçirilecek olan emniyet birimleri, Türkiye’nin her yerinde iktidar ve muhalefet liderlerinin yapacağı mitinglerde görevlendirilecek.

Miting alanların kontrolü, giriş çıkışları ve diğer önlemler, polislerden oluşan bu ekipten sorulacak.

Alınan kararda ayrıca, referandumu sabote etmeye yönelik terör eylemlerinin önlenmesi için operasyonların sayısının arttırılacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Sakarya Üniversitesi ADT'den "Teröre Karşı Çözüm: Birlik" konferansı Gündem İstanbul Üniversitesi'nde "FETÖ, PKK ve IŞİD'le mücadele" etkinliğine engel Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik'ten açıklama: Vatansever gençler hayır sever Gündem Fikri Işık: El Bab'ın artık tamına yakını kontrol altında Gündem