Mustafa Kemal'in karargahındaki bayraklar yenilendi

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) 18 Mart’ta Çanakkale’ye gerçekleştirecekleri ziyaret öncesi TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Emre Alican Yücel ve Çanakkale il yönetiminden oluşan bir heyet Çanakkale Yürüyüşü'nün ilk durağı olan Bigalı Köyü'nü ziyaret etti. Ziyaret öncesi TGB yöneticileri, Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin'in verdiği bilgi doğrultusunda köyün bütün evlerinde ve köy girişinde bulunan iki sancakta asılı olan Türk bayraklarının eskidiğini ve yıprandığını öğrenmişti. Bu bilgi üzerine yapılan ziyarette köy muhtarına TGB heyeti tarafından yeni bayraklar teslim edildi. 18 Mart ziyaretleri öncesi eskiyen bayrakların yerine gençler tarafından köy muhtarı ile birlikte yenileri asıldı.

TARİHİ KARARGÂH: BİGALI

Bayrak teslimi sırasında TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu Atatürk gençliği olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getirdi ve Bigalı köyünün tarihteki yerini vurguladı. İlhamoğlu: “Bigalı Köyü 18 Mart yürüyüşümüzün ilk durağı. Tarihi önemi çok büyük... Çanakkale Savaşı'nda 19. Tümene ve Mustafa Kemal'e ev sahipliği yapıyor, Mustafa Kemal'in karargâhı oluyor. Conkbayırı eteklerinde düşmanı karşılayan 57. Alay bu köyden harekete geçiyor. Ve o günden bu güne Bigalı Köyü her sene binlerce yurttaşı kucaklıyor, ev sahipliği yapıyor. Tarihi zaferin 100. yılında Bigalı Köyü bu sefer Türkiye Gençlik Birliği'ne ev sahipliği yapacak, binlerce genci karşılayacak ve tarihi ile buluşturacak. Bu sebeple bu köyde bulunmaktan, sizlerle tanışmaktan, buradaki tarihi havayı solumaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Bir kez daha Bigalı Köyü'ne ve siz Muhtarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

UMUT VERDİNİZ

Köy Muhtarı Burhan Çetin ise bayrakları teslim alırken şu sözleri söyledi: “Gençlerin bu tarihi havayı soluması ve yaşatmaya çalışması bizi çok mutlu etti. Bigalı Köyü'nün tarihi önemi çok büyük… Mustafa Kemal'in evi de şu an müze olarak bulunuyor bu köyde. Her sene binlerce ziyaretçi bu köyü ve evi gezerek milli duygularını bir kez daha açığa çıkarıyor ve vatanına bağlanıyor, tarihinin önemini kavrıyor. Bu yüzden köyün tarihi yapısını, dokusunu korumak çok önemli… Siz, geleceğimiz olan gençler de bu yapıyı korumak için buradasınız. Umut verdiniz bize. Köy adına teşekkürlerimizi iletiyorum Türkiye Gençlik Birliği'ne.”

ulusalkanal.com.tr

Savaşa hazır olun talimatı Gündem Özgecan ile Şahmeran'ı Tarsus'ta buluşturan bir beden ve bir kara yazgı Gündem Vatan Partisi'’nden Venezuela ve Honduras'la ortak açıklama Gündem TÜSİAD'dan DEİK'e dava Gündem