Yurdun dört bir yanında maske kuralına uyuldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen toplu alanlarda maske zorunluluğuna tüm yurtta uyuldu. Özellikle pazar ve market gibi yerlere vatandaşlar maskesiz girmedi. Öte yandan 30 büyükşehir ve Zonguldak'a da giriş çıkışlar yasak. Bu kapsamda denetimler de sıklaştı.

Abone ol

Koranavirüse karşı tedbirler üst seviyeye çıkarılıyor. Son olarak y-toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Ekipler yurdun dört bir yanında teyakkuz halindeydi. Vatandaşların yolcuların maske zorunluluğuna uyup uymadıkları takibe alındı.

Doğudan Batıya koronavirüsle mücadelede örnek tablo ortaya çıktı. Vatandaşlar maske takmadan toplu alanlara girmedi.

Girenler ise ekipler tarafından tek tek uyarıldı. Polis ve zabıta ekipleri sokağa maske takmadan çıkılmaması konusunda sürekli anonslar yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki yoğunluğun tespiti için dron ile havadan da denetim yaptı.

İstanbul'da toplu taşımaya binerken maskesi olmayan yolculara güvenlik noktasında ücretsiz maske dağıtıldı. Metro istasyonlarında yolculara sık sık maske takmaları ve temizliğe önem vermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Kocaeli'nde ise tam 25 bin kişi maske zorunluluğundan habersizdi. Ekipler takibe aldıkları kişilere maske verdi.

Yine tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar yasaklandı. Trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırarak araçları tek tek kontrol etti.

ulusal.com.tr

14 gün sonra evlerine döndüler Gündem Meslek Liselerinde 1 ayda 2 milyon cerrahi maske üretildi Gündem 230 siyasi partiden iş birliği mektubu! Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan yasak genelgesi Gündem