Vatan Partisi, Mısır'a İsrail-PKK ilişkisini anlattı

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Onur Sinan Güzaltan’ın “İkinci İsrail: Kürdistan” başlıklı makalesi Mısır’ın önde gelen gazetelerinden Al Youm El Sabea ve İngilizce yayın yapan haber sitelerinden Cairopost’da yer buldu.

Abone ol

İsrail Adalet Bakanı Ayalet Şaked’in “Tüm gücümüzle Kürt Devleti’nin arkasındayız” açıklaması sonrası Arap dünyasında tartışılmaya başlayan İsrail ve Kürt ayrılıkçı gruplar arasındaki ilişkiyi ele alan makale Mısır’da büyük ilgi topladı. Makale Mısır resmi haber ajansı MENA tarafından abonelerine sunulmasının yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri basınında da yer aldı.

Makalesinde, Barzani’nin kontrolündeki Irak kuzeyi petrolünün %77’ye yakının İsrail’e satıldığının altını çizen Güzaltan, Barzani ailesi ve İsrail arasındaki ilişkilerin tarihine vurgu yaptı.

Bölgede kurulmak istenen Kürdistan’ın inşasında terör örgütü IŞİD’in rolüne dikkat çeken Güzaltan, “IŞID, Suriye’de Kürt özerk yönetimin kurulmasının itici gücünü oluşturmaktadır. ABD’nin bombaladığı şehirlerden çekilen IŞID’in yerine YPG militanları yerleşmekte ve 'kanton'lar kurmaktadır. 'Kanton'lara karşı çıkanlar ise IŞİD’e destek verme suçlaması ile karşı karşıya bırakılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Güzaltan makalesinde, terör örgütü PKK ve İsrail arasında ki ilişki noktasında İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Libermann’nın Yedioth Ahronoth gazetesine 2011 tarihinde yaptığı, “PKK örgütüne askeri yardım teklifinde bulunabiliriz” ifadelerine yer verirken, 24 Temmuz’da başlayan TSK operasyonlarına karşı PKK’lı teröristlerin kullandığı MOSSAD taktiklerinin TSK raporlarına yansıdığının altını çizdi.

Makalede, “kurulmak istenen Kürt devleti ile bölgenin tamamının Filistinleştirilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullanan Güzaltan, “Filistinli, Arap, Kürt, Fars ve Kürt anaların gözyaşı, İsrail-ABD planları içinde değil ancak bölge halklarının ortak mücadelesi içinde diner” değerlendirmesinde yer verdi.

ABD’nin Türkiye ve Mısır’ın teröre karşı mücadelesini “insan hakları ihlalleri” adı altında zayıflatmaya çalıştığını belirten Güzaltan, Joe Biden’ın, PKK’ya yapılan operasyonları durdurmak amacı ile Türkiye’yi ziyaret ettiği bilgisini Mısırlılara aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde, "Biz, büyük bir özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Ek olarak Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada şunlar denildi:

Vatan Partisi olarak Erdoğan’a tavsiyemiz, eğer terör örgütünün gerçek yüzünü dünyaya anlatmak istiyorsa öncelikle komşularla düşmanlık siyasetine son vermesi olacaktır.

Vatan Partisi, Batı Asya Birliği projesi temelinde, bölge ülkeleri ile kardeşlik bağlarını güçlendirmekte ve PKK örgütünün emperyalizmle olan işbirliğini kardeş Ortadoğu halklarına anlatmaktadır. Komşu ülkelere karşı düşmanlık siyaseti izleyen Erdoğan’ın yapamadığını bölgede tekrar barış köprüleri kuran Vatan Partisi yapmaktadır.

Bölge halkları ile kardeşliğin yolu Vatan Partisi iktidarından geçmektedir.

Halkımızı bölge halkları ile kardeşlik mücadelesine, Vatan Partisi’ne katılmaya çağırıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'daki kahvenahe saldırılarıyla ilgili Vali'den açıklamalar Gündem Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Ey Amerika! Size kaç kere söyledim Gündem İstanbul Eyüp'te boş arazide çifte infaz Gündem Rus askeri gemileri İstanbul Boğazı'ndan geçti Gündem