Tıp dünyasında önemli bir adım: "Da Vinci" Akdeniz Üniversitesi'nde!

Tıp dünyasında önemli bir adım atıldı. Dünyanın en gelişmiş cerrahi robotu "Da Vinci", Akdeniz Üniversitesi'nde cerrahların kullanımına sunuldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde farklı branşlarda 50 hastaya cerrahi robotla başarılı ameliyatlar yapıldı.

Abone ol

Uzay teknolojisi adıyla anılan dünyanın en gelişmiş cerrahi robotu "Da Vinci", Akdeniz Üniversitesi'nde başarılı operasyonlara imza attı.

Cerrahi robat, Üroloji, Kulak Burun Boğaz, Jinekolojik Cerrahi, Kalp-Damar Cerrahisi, Genel Cerrahi, Obezite Cerrahisi ve Pediatrik Cerrahi alanlarında kullanıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe konuyla ilgili bilgi verdi.

25 hekim robotik cerrahi kullanımı konusunda kurslara katıldı, sertifika aldı. Ameliyathaneler robotik cerrahi şartlarına uygun hale getirilerek yeniden düzenlendi.

Hemşire ve teknik personel bu konu da eğitildi. 50 hastaya cerrahi robotla başarılı ameliyatlar yapıldı.

Ameliyatlar artık hastaların korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Nedeni ise açık ameliyatlara oranla robotik cerrahi operasyonun üstünlükleri. Rektör Kurtcephe, bu üstünlükleri gırtlak kanseri tedavisinde örneklendirerek, sıraladı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

ulusalkanal.com.tr

Tıp dünyasında önemli bir adım: "Da Vinci...

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Sağlık Bilgisayar oyunları uykuyu aksatıyor Sağlık Bir okul daha İmam Hatip’e dönüştürülüyor! Bakın hedef bu kez hangi okul Sağlık MEB açıkladı! Yarın başlayacak Sağlık