Emek cephesi ile Vatan Partisi'nin mücadelesi sonuç verdi: İşçinin istemediği 3 maddeyi tekliften çıkarılacak

Vatan Partisi, Türk İş ve Hak-iş'in verdiği mücadele sonuç verdi. Ak Parti grubunun önergesiyle istihdam paketinde karşı çıkılan kısmi çalışma maddesi kanun teklifinden çıkarıldı. Tepki çeken 33 ve 37'nci maddelerin de görüşme sırası geldiğinde kanun teklifinden çıkarılacağı belirtildi. Vatan Partisi İşçi Sendika Büro Başkanı Yıldırım Koç, atılan bu adımla iç cephede birliği bozacak hamlelerin sağ duyu ile engellediğini vurguladı.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz

Müzakere sonucunda işçilerin istemediği maddelerin yeni istihdam paketinden çıkarma kararı alındı. İlk adım 10 Kasım akşamı geldi. Tekliften 21'inci madde çıkartıldı.

Ak Parti’nin Meclis’e 43 madde olarak sunduğu daha sonra önergelerle 51 maddeye çıkardığı yeni istihdam paketi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Görüşmeler sonucunda teklifin 30 maddesi kabul edildi.

Teklifte iş güvencesini ortadan kaldıracak maddelere karşı emek cephesi ile Vatan Partisi'nin sahada ve masadaki mücadelesi sonuç verdi. Ak Parti işçinin istemediği kıdem ve ihbar tazminatını riske atacak 3 maddeyi de tekliften çıkarma kararı aldı.

10 Kasım’daki görüşmelerde Ak Parti Meclis Grubunun verdiği önergeyle kısmi çalışmayı içeren 21’inci madde kanun teklifinden çıkarıldı. İtiraz edilen 33 ve 37’nci maddeler de görüşme sırası geldiğinde tekliften silinecek.

Alanlarda emekçilere omuz veren, Ak Parti ve MHP başta olmak üzere siyasi partilerle müzakereler yürüten Vatan Partisi’nden de ilk değerlendirme geldi. Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, 3 maddenin geri çekilmesini “büyük bir başarı” olarak değerlendirdi.

Koç, hükümetin işçilerin taleplerine duyarsız kalmamasıyla birlikte iç cephede birliği bozacak adımın engellendiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

BDDK'dan yeni swap hamlesi Ekonomi Kıdemde mücadele sonuç verdi: Esnek çalışma modeli rafa kalktı Ekonomi Esnek çalışmada gözler Meclis’te Ekonomi Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama Ekonomi