Alp Gürkan hakkında inceleme başlatan savcılık madenin daimi nezaretçi defterlerine el koydu

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'daki madenin sahibi Alp Gürkan hakkında inceleme başlatıldı. Faciadan 1 buçuk yıl sonra başlatılan inceleme kapsamında, maden ocağındaki daimi nezaretçi defterlerinin kayıtlarına da el konuldu.

Abone ol

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili davada yeni gelişmeler yaşandı.

Davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararda verdiği talimatlar, ilgili kurumlara ulaştı. Bunun üzerinde Soma Cumhuriyet Savcılığı, şirketin patronu Alp Gürkan hakkında inceleme başlattı. Savcılık, maden ocağına ait daimi nezaretçi defterlerinin kayıtlarına da el koydu.

Savcılık, daha önce bu konuda yapılan suç duyurularında, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar vermişti. Ancak elde edilen yeni bilgiler ve ifadeler doğrultusunda Alp Gürkan hakkında dava açabilecek.

Eğer savcılık dava açarsa, Alp Gürkan hakkında iddianame hazırlanacak. Bu ek iddianame ana davayla birleştirilebilecek.

Savclık talimatlar doğrultusunda, facianın yaşandığı maden ocağında ve şirket merkezinde bir kez daha arama yaptı. Bu aramalarda, daimi nezaretçi oldukları duruşmada öğrenilen kişilerle igili defterlere el konuldu.

Bu defterlerin flash belleğe yüklenen kayıtları da yine, savcılıkça incelenip mahkemeye gönderilecek. Bu iki konuda verilecek kararların, davanın önümüzdeki günlerde yapılacak olan duruşmalarını da etkileyeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

"Sümeyye Erdoğan'a suikast gerçek dışı" diyen savcılar farklı bürolara atandı Gündem Suriyeliler ile ilgili çarpıcı bilgiler! İçişleri Bakanlığı açıkladı Gündem İzmir Barosu'ndan çağrı: Susmayın, hakkınızı arayın! Gündem Yardımlar PKK'ya gitti Gündem