Devlet kurumunda casus yazılım şoku!

Devlet Malzeme Ofisi bilgisayarına casus yazılım yüklendiği tespit edildi. Yöneticiler dâhil kurumdaki bütün bilgisayarlarda bulunan yazılımın, tüm işlemleri kaydettiği belirlendi.

Abone ol

Kamuya milyonlarca liralık mal ve hizmet alımlarının yapıldığı Devlet Malzeme Ofisi'nin bilgisayarlarında casus yazılım tespit edildi.

Yöneticiler dâhil kurumdaki tüm bilgisayarlarda yapılan teknik incelemelerde, cihazlardaki her şeyi kopyalayarak kaydeden casus bir yazılımın yüklendiği tespit edildi.

Söz konusu casusluk programının kurum çalışanlarının bilgisayarlarda yaptıkları özel hayatlarıyla ilgili görüşmeler yanı sıra milyonlarca liralık ürün ve hizmet alımları ve yapılacak ihalelere ilişkin bilgileri de kopyalayıp kaydettiği belirlendi.

Maliye Bakanlığı, internet bağlantısı olmadan bilgisayarda yapılan tüm işlemleri kopyalayan casus yazılımla ilgili alarma geçti. Gizli idari soruşturma başlatan Bakanlık, konuyla ilgili uzmanlar görevlendirdi.

Devam eden soruşturmada uzmanlar, casus yazılımı bilgisayarlara kim ya da kimler tarafından yüklendiğini, kopyalanan bilgilerin kimlere iletildiğini belirlemeye çalışıyor. İdari soruşturma tamamlandıktan sonra elde edilen bilgiler savcılığa iletebilecek.

ulusalkanal.com.tr

Chrome'u Microsoft kurtaracak! Bilim ve Teknoloji İnternet'e sansür yasası Meclis'ten geçti! Bilim ve Teknoloji Büyük Hadron Çarpıştırıcısı kısa devre yaptı Bilim ve Teknoloji Elektronik hurdalar, kıymete biniyor Bilim ve Teknoloji