Gençlik Kurultayı kararlarını açıkladı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Ankara’da 19. Milli Eğitim Şurası’nın gerici kararlarına karşı “Laik Bilimsel ve Milli Eğitim için Gençlik Kurultayı” topladı.

Abone ol

Laik, Bilimsel ve Milli Eğitim Gençlik Kurultayı Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Ankara’da 19. Milli Eğitim Şurası’nın gerici kararlarına karşı “Laik Bilimsel ve Milli Eğitim için Gençlik Kurultayı” topladı.

Kurultay’a Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise temsilcileri, öğrenci velileri ve önemli isimler katıldı. Kurultay’da; CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Bilim ve Ütopya Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Zafer Kars, Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticisi Dilek Gözütok, Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkanı Nazım Mutlu ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Tülin Oygür ve Emekli Tümgeneral Naci Beştepe konuşma yaptı.

Lise öğrenci kurultay boyunca söz alarak okullarda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Şura’da Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak kabulüne karşı meslek lisesi öğrencileri; “Biz matematik, fizik, kimya derslerini seçemiyorken Osmanlıca dersi görmemizi kabul etmiyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

Liselilerin bir diğer gündemi ise hükümetin ders kitaplarının artık ücretsiz olduğunu söylemesi ama bu ders kitaplarının öğretmenler tarafından yetersiz bulunarak yüzlerce liraya ek kitaplar almak zorunda bırakılmaları oldu.

Kurultay’da konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter yüzlerce lise öğrencisini karşısında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Sizler benim geleceğe dair umudumuz oldunuz.” diyerek duygularını ifade etti. TBMM Eğitim Komisyonu’nda yer alan Serter AKP döneminde eğitime büyük bir darbe yapıldığını söyledi. Şura’nın tartışmalı konularından Osmanlıca dersi ile ilgili “Amaç Arap alfabesini okullara sokmaktır, bu durum Harf Devrimi’ne aykırıdır.” diye düşüncelerini dile getirirken karma eğitim ile ilgili ise karma eğitimi kaldırma çabalarının devam edeceğini söyledi.

TLB Genel Başkanı Bora Çelik konuşmasında; “Liselerde biz olduğumuz sürece gericiliğe geçit yok! Bu kurultay bir örnekti, şimdi sıra bunu bütün Türkiye’ye yaymakta. Bütün illerde “Laik Bilimsel ve Milli Eğitim için Gençlik Kurultayları” düzenlemeye devam edeceğiz. Bizler Türkiye’de kurulacak Milli Hükümet’in eğitim sistemini belirleyecek olanlarız. Şimdi illerimize döneceğiz ve hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağız. Kız öğrencilere sadece “koca bulma özgürlüğü” tanıyanlar, dershane parası için öğrencileri inşaatlarda ölmeye mecbur bırakanlar titresin! TaLeBe’ler geliyor!” ifadelerini kullandı. Kurultay bütün illerde gerçekleşmesi kararıyla son buldu.

ulusalkanal.com.tr

''Eğer böyle bir şey varsa bu suçu birlikte işlediler'' Gündem Yine Kılıçdaroğlu'na yüklendi Gündem Türk bayrağını üzüntüden indirmiş! Gündem İmralı heyeti ile sürpriz görüşme! Gündem