Libya'dan Türkiye mesajı

Darbeci Hafter'i destekleyen Mısır, Libya sınırında askeri tatbikat yaptı. İtalya ve Cezayir dışişleri bakanları ise Libya'daki gelişmelerden endişe duyuyor. Rusya da süreci yakından takip ediyor. Meşru hükümetin ordusununun generali ise "Türkiye ile işbirliği yeni başlıyor" mesajı verdi.

Abone ol

Libya, darbeci Hafter'e karşı zafer üstüne zafer elde ediyor. Dış destekli milisler kaybederken Mısır'dan tatbikat hamlesi geldi.

Mısır ordusu, Libya sınırında askeri tatbikat düzenledi. Ordu sözcüsü Albay Tamer Rifai, tatbikatın silahlı kuvvetler birimleri için savaş eğitim planı çerçevesinde olduğunu duyurdu.

Birkaç gün süren tatbikat, ordunun ana birimleri ve Batı Askeri Bölge birimleri tarafından gerçekleştirildi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio (Luyici Di Mayo), Cezayirli mevkidaşı Sabri Bukadum ile Roma'da görüştü. Gündemlerinde Libya vardı. İki bakan, dış müdahaleye ilişkin endişelerini paylaştı.

Cezayirli Bakanı Bukadum, görüşme önceside mesajlar verdi.

Libya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif ise "Türkiye ile iş birliği yeni başlıyor" dedi.

Türkiye ile askeri eğitim konusunda üst düzey görüşmelerin devam ettiğini aktaran Şerif, Libya ordusunun eğitilmesi konusunda Türkiye'nin hazır olduğunu belirtti.

Libya ordusu da Hafter milislerinin köylere tuzakladığı mayınları sergiledi. Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed eş-Şerif, Askeri Mühendislik Birimi Komutanı General Ömer Muhammed er-Rutab, Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu ve bazı askeri yetkililer oradaydı. Sergide, "Sivil ve çağdaş bir devlet inşa edinceye kadar geri adım yok" vurgusu yapıldı.

Rusya da süreci yakından takip ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyini toplayarak Libya meselesini görüştü.

ulusal.com.tr

Ayasofya ibadete açıldı Gündem Van Gölü'nde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı Gündem Diyarbakır annelerinin umudu pekişiyor Gündem MHP'den hükümete çağrı: Askeri hastaneleri ve liseleri açalım Gündem