''Acil olarak 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç var''

Bilişim sektörü ve yazılım teknolojileri hayatın her alanında aktif rol üstlenirken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, acilen 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç olduğunu söyledi. Işık, üniversitelerin İŞKUR ile işbirliği yaparak falülte mezunu işsiz gençleri bu yazılım alnında eğiteceğini açıkladı.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık acilen 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bakan Fikri Işık Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve İşçi Bulma Kurumu işbirliğiyle işsiz üniversite mezunlarına sertifikalı bilişim eğitimleri verileceğini açıkladı. Işık, bu yöntemle hem yetişecek gençlere iş imkanı yaratmayı hem de bilişim alaınında nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefliyoruz dedi.

Bilgisayar kodlaması ve yazılım eğitimlerinin lise düzeyine indirilmesi gerektiğini belirten Işık, gençlerin teknoloji kullanıcılığından teknoloji okur yazarlığına geçiş yapmasını amaçladıklarını söyledi.

Bakan Işık yazılım teknolojilerinin iş hayatınındaki her sektörde aktif rol aldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan sinyali verdi! Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi! Gündem Diyarbakır'da büyük operasyon Gündem İstihbarat raporlarında korkutan rakamlar! Gündem