Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa etmeyi kabul etti

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Başkent Bağdat'ta göstericiler Yeşil Bölge'ye girmeye çalıştı. Güvenlik güçleri müdahale etti. 1 kişi öldü çok sayıda gösterici yaralandı. ABD Büyükelçiliğine ise füzeli saldırı düzenlendi 1 Irak askeri hayatını kaybetti. Gün içinde sıcak bir gelişme daha yaşandı. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa etmeyi kabul etti.

Abone ol

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor.

Başkent Bağdat'ta perşembe gecesi eylemlerde 1 kişi öldü. 70 kişi yaralandı.

Hükümet binalarının ve yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye girmeye çalışan göstericilere polis müdahale etti.

Plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanılan müdahale sırasında 1 gösterici öldü. Çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan Bağdat'tan gelen habere göre Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçilik binasına füzeli saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 Irak askeri hayatını kaybetti.

Irak'ta cuma gününden bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 100'e ulaştı. 1 Ekim'den bu yana ise 250'den fazla Iraklı hayatını kaybetti. 11 binden fazla kişi yaralandı.

ulusal.com.tr

Polonya'da Azerbaycan eylemi Dünya Hindistan Cammu Keşmir'i ikiye böldü Dünya ABD ordusu Suriye'nin kuzeyine birlik gönderdi Dünya İngiltere'de seçim kampanyası başladı Dünya