Suriye'de Devlet Başkanlığı seçimi için halk sandık başında

Suriye halkı devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Ülke genelinde kurulan 12 bini aşkın sandıkta devam eden oy verme işlemi akşam saat 19.00’da sona erecek.

Abone ol

Suriye’de devlet başkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı.

18 milyon Suriyeli seçmen ülke genelinde kurulan 12 bini aşkın sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi akşam saat 19.00’a kadar sürecek.

Yüksek Mahkeme devlet başkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yanı sıra Abdallah Saloum Abdallah ve Mahmoud Ahmed Marei'nin adaylık başvurularını kabul etmişti.

Saloum Abdallah, 2016-2020 yılları arasında devlet bakanı olarak kabinede görev yapmış biri isim. Mahmoud Ahmed Marei ise muhalefet liderlerinden biri…

Öte yandan ABD, Birleşmiş Milletler, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin dış işleri bakanları ortak açıklama yaparak, seçimin , adil ve özgür bir ortamda olmayacağını ve herhangi bir meşruiyetinin bulunmadığını bildirdi.

Türkiye de daha önce yapılan açıklamada "BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymadığı" gerekçesiyle seçimin sonucunu tanımayacağını duyurmuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: ''Bomba ihbarı İsviçre'den geldi'' Dünya Avrupa Birliği Çin ile yatırım anlaşmasını rafa kaldırdı: Çin'den tepki geldi Dünya Rusya'dan Facebook ve Google'a toplam 30 milyon ruble ceza Dünya Mossad'ın yeni başkanı belli oldu Dünya