TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Tuz Gölü'nde düzenlendi

TEKNOFEST kapsamında TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Tuz Gölü'nde düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarışmaya katıldı. Karaismailoğlu, TÜRKSAT 5A haberleşme uydusunun 30 Kasım'da uzaya fırlatılacağını açıkladı. Bakan ayrıca, "5B uydumuzu da 2021'in ikinci çeyreğinde fırlatmayı planlıyoruz. TÜRKSAT 6A uydusu da tamamen yerli ve milli olarak Ankara'da imalatları devam ediyor. " diye konuştu.

Abone ol

TEKNOFEST kapsamında TÜRKSAT Model Uydu YarışmasıTuz Gölü'nde düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarışmaya katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, TÜRKSAT ile ilgili gelişmeyi paylaştı.

Bakan Varank da, Türkiye'nin savunma sanayinde çok ileri noktalara geldiğini vurguladı.

Bakanlar daha sonra, takım stantlarını gezip öğrencilerle sohbet etti. Roketlerin fırlatılışını izlediler.

TÜRKSAT ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle beşincisi düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'na, 149 takım katıldı. TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı 21 kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

ulusal.com.tr

Türkiye'nin ilk uçan arabası 'Cezeri' ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı Bilim ve Teknoloji Afyonkarahisarlı öğrenciler TEKNOFEST yolcusu Bilim ve Teknoloji Sosyal medyanın nabzı Yaay’da atacak Bilim ve Teknoloji TikTok CEO'su Kevin Mayer istifa etti Bilim ve Teknoloji