Kılıçdaroğlu, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin toplumda her geçen gün güç kaybettiğini savundu. “Toplum bunlar için ‘Bu kadar olmaz’ noktasında” ifadesini kullandı. Denizli dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu belediye seçimleri ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar geldi.

Abone ol

Toplum AKP için “bu kadar olmaz” noktasında. Bu değerlendirme CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait.

İş çevreleri ile Denizli’de bir araya gelen Kılıçdaroğlu, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, medyanın hükümetin baskısı altında olduğunu, CHP’nin fikirlerinin televizyonlara yansıtılmadığını söyledi.

AKP’ye tepki gelmemesinin medya propagandası ve itiraz eden kişilerin hapse girme endişesi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, AKP’nin her geçen gün halk desteğini kaybettiğini belirtti. “Toplumun bir kesimi ‘Bu kadar olmaz’ noktasında” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na önümüzdeki yıl yapılacak belediye seçimleri ve CHP’nin adayları da soruldu.

“MANSUR YAVAŞ SEVİLEN BİR İSİM”

“Adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Birden fazla adayın olduğu yerlerde merkez yoklaması yapılacak. Başarılı olan başkanlarımızla devam edilecek. Bırakmak isteyenler var. Şahsen devam etmek istediğim isimler var. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa, Antalya’yı kesin alacağız. Ankara’da Mansur Bey siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Partiye üyeliğini yapmadı ama bizim kesimde de sevilen bir isim.”

Öte yandan CHP’de belediye başkan adaylarının konuşulduğu kulisler hareketlendi. Birçok ismin görüşmeler yaptığı ve nabız yokladığı biliniyor.

CHP içinden edinilen bilgilere göre, Ankara için Mansur Yavaş, Bursa için Muharrem İnce, İstanbul için Akif Hamzaçebi’nin isimleri önde gidiyor.

ulusal.com.tr

Çorum'da FETÖ/PDY operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem İstanbul merkezli 15 ilde operasyon: 115 gözaltı kararı Gündem Mavi kategoride yer alan terörist hava harekatında öldürüldü Gündem FETÖ Deniz Baykal'ı neden devirdi? Gündem