Kaçak Başbakanlık Binası yıkılacak mı?

Yeni Başbakanlık binasının yapıldığı Atatürk Orman Çitftliği ile ilgili "SİT derecesini düşürme kararı" mahkeme kararıyla iptal edildi. Karara göre, yeni Başbakanlık binasının yıkılması gerekiyor.

Abone ol

Yeni Başbakanlık Binası'nın yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile ilgili mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, alanın SİT derecesini 1'inci dereceden 3'üncü dereceye düşürülme kararını iptal etti.

Ankara Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonu 2 Şubat 2012 tarihinde Atatürk Orman Çiftliği'nin de içinde bulunduğu 7 hektarlık alanın SİT derecesini 1'inci dereceden 3'üncü dereceye düşürmüştü.

Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası komisyonun verdiği kararın iptali için dava açtı.

Başbakanlık da davaya müdahil oldu. Ve mahkeme kararını verdi. Komisyonun SİT alanı için verdiği derece düşürme kararı iptal edildi.

Bu karara göre şu anda Başbakanlık binası inşaatının durması ve binanın yıkılması gerekiyor. İnşaatın yapıldığı bölge, doğal zenginliğinin yanı sıra Cumhuriyet'in hafızalarından olması nedeniyle önemli sayılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Gülhane Parkı'nda neler oluyor? Gündem CHP'nin gizemli adayı Gündem Donanmada kumpas etkisi Gündem Sözlerine kürtçe başladı Gündem